Nedim Şener'den dikkat çeken tespit! Özgür Özel FETÖ izini mi silmeye çalışıyor

CHP'li Özgür Özel'in Ogün Samast'ın tahliye edilmesinin ardından Agos Gazetesi önünde yaptığı açıklamaları ve öncesinde yaşananları kaleme alan gazeteci Nedim Şener, FETÖ ayrıntısına dikkat çekti.

GİRİŞ 20.11.2023 16:54 GÜNCELLEME 20.11.2023 17:00
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

19 Ocak 2007’de gazete binasının önünde Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast'ın, şubat ayında nakledildiği Bolu F Tipi cezaevinden 15 Kasım günü koşullu salıverilme kapsamında tahliye edilmesini ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Agos gazetesi önünde yaptığı konuşmayı ele alan gazeteci Nedim Şener çarpıcı tespitlerde bulundu.

SUİKASTİ KARARTMA NOKTASINA GİDİYOR

Özgür Özel'in dikkat çekmek amacıyla Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha sert ve keskin açıklamalar yaptığını söyleyen Şener, cumartesi günü Agos Gazetesi önünde yapılan eyleme katılmasına sert tepki gösterdi. Özgür Özel ve Veli Ağbaba'nın 13 Haziran 2012’de Kandıra Cezaevi’nde Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Şener dikkat çeken bir iddiada bulunarak Özel'in suikasti karartma noktasına doğru ilerlediğini söyledi.

Şener, "Dengeleri yok;hem “insan hakları bahanesiyle” cezaevinde hiç de zorunda olmadıkları halde gazeteci katilini ziyaret ediyorlar hem de katilin öldürdüğü gazeteci için toplantıya katılıp sessizce slogan atıyorlar. Ancak, gazeteci Hrant Dink cinayeti konusundaki söylemleri, suikastı karartma noktasına doğru ilerliyor.Bunun siyasete girişi ve devam eden süreçte kurduğu ilişkilerin sonucu olup olmadığını anlamak uzun sürmeyecektir." dedi.

İYİ HAL YALANI

Agos Gazetesi önünde Özel'in gerçek olmayan açıklamalar yaptığını söyleyen Şener, Ogün Samat'ın 'İyi halden' serbest bırakıldığı bilgisinin yalan olduğunu belirterek "Geçtiğimiz hafta da birileri bir güvercin katilini serbest bıraktı. Güvercini vurduranlar zaten yargılanmadı” diyerek ikinci yalanını söyledi. Hadi başvurusuna rağmen “iyi hal raporu” düzenlemeyerek tahliyesinin geciktirildiğini bilmeyebilir. Peki, Dink ailesinin avukatı Bahri Belen’in, “Şu anda Ogün Samast’ın çıkmasında çok şaşılacak bir şey olmadığı kanısındayım. Aileden haberim var. Ogün’ün yaşı küçük olduğu için daha evvel çıkma durumunun olduğunu onlar da biliyor” açıklamasını da duymadı mı?" ifadelerini kullandı.

ÖZEL NEDEN SAVCILIĞA GİTMİYOR

Şener, Ogün Samast'ın hapisten çıkmasının kimsenin içine sinmediğini söyleyerek Özel'in yargılanma iddiasına da tepki göstererek bir soru yöneltti. Şener, "Özgür Özel’in, Hrant Dink’i vurduranların yargılanmadığı iddiası için ne demeli? Özgür Özel, Dink’i vurduranların yargılanmadığını ve bunların kimler olduğunu biliyorsa neden savcılığa başvurmuyor?" dedi.

Nedim Şener, işin en tuhaf tarafının ise Ogün Samast ve onu azmettiren polis istihbarat elemanı Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in yargılandığı davalarda, gerekse olaya karışan gazeteci, istihbaratçı polis, müfettiş, jandarma gibi kamu görevlilerinin yargılandığı davalarda cinayetin FETÖ’nün amaçları doğrultusunda; Ergenekon ve Balyoz kumpas operasyonlarını başlatmak için göz yumulduğu, yol verildiği, yardımcı ve destek olunduğu karar bağlanması olduğunu belirtti. 

Mahkeme kararlarıyla Cinayetin FETÖ’nün amaçları doğrultusunda işlendiği, arkasında da devlet içinde FETÖ yapılanması olduğunun vurgulandığını söyleyen Şener, "Jandarma görevlileri ile ilgili verilen kararlarda da cinayetin arkasında FETÖ’nün olduğu karar bağlandı." dedi.

Olayın dahası olduğunu yazan Şener, yazının devamında şu ifadelere yer verdi;

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 20 Mart 2023 günü hazırlanan iddianameyle; Ergenekon ve Balyoz gibi tüm kumpaslarının arkasındaki en önemli isimler olan FETÖ’cü istihbaratçılar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek ile cinayeti azmettirenlerin yargılandığı yeni bir dava açıldı. İddianame şu satırlarla başlıyor: “Hrant Dink’in, azmettiriciler Yasin Hayal ve grubunca tasarlanıp tetikçi Ogün Samast tarafından 19.01.2007 tarihinde gerçekleştirilen eylemle öldürülmesi olayında maktul Hrant Dink’in öldürüleceğinden ve suç faillerinden şüphelilerin önceden haberdar oldukları, görev, yetki ve konumları gereği cinayeti önleme yükümlülüğü bulunan şüpheliler Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Faruk Sarı’nın görevleri gereği (kanundan kaynaklanan yükümlülük) cinayeti işleyecek örgüte operasyon yapmayarak ve maktül Hrant Dink’e şahsi, fiziki ve mekansal koruma sağlamayarak FETÖ/PDY silahlı terör örgütü adına ve yıkıcı emelleri doğrultusunda hareket ettikleri...”

TETİKÇİYE YENİ DAVA

Bu dava kapsamında, tetkikçi Ogün Samast, cinayet tarihinde yaşı 18’den küçük olduğu için dosyası ayrıldı ve çocuk mahkemesine yollandı. İddianame eksikliklerden dolayı iade edildi ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 17 Kasım 2023 günü yeni iddianame hazırlayarak mahkemeye yolladı. İddianamede şu tespit yapıldı:“FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Hrant Dink cinayeti sonrasında öncelikli olarak İstanbul İstihbarat Müdürlüğü’nü ele geçirdiği, sonrasında şubesinin imkânları ile Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, Askeri Casusluk, Cizre/Temizöz, Devrimci Karargâh, Tahşiye, Selam Tevhid, 17/25 Aralık operasyon ve devamında, 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreci başlattığı, bu nedenle her ne kadar Suça Sürüklenen Çocuk hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olduğuna ilişkin somut bir delil elde edilememiş ise de Suça Sürüklenen Çocuk hakkında ele geçirilen bir kısım delillerin FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yönetici ve üyeleri ile belli bir irtibatının olduğunu, bu irtibatla Hrant Dink cinayetini işlerken ve sonrasında örgütün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ortaya koyduğu, vermiş olduğu ifadelerde varılan bu sonucu doğruladığı anlaşılmıştır.”

 FETÖ'YÜ AKLAMA NİYETİNDEYSELER VAZGEÇSİNLER

Tetikçi Ogün Samast ve azmettirenlerin arkasında Ergenekon kumpasını başlatmak için FETÖ örgütünün Dink cinayetindeki sorumluluğu her yönüyle ortaya çıktığını belirten Şener, Özgür Özel ve adamlarına seslenerek "eğer Dink cinayetinde ortaya çıkan gerçekleri çarpıtmaya ve cinayetin arkasındaki FETÖ’yi aklama niyetindeler ise vazgeçsinler derim. Çünkü gerçek yok edilemeyecek kadar güçlü." dedi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 34
  • araştırma 5 ay önce Şikayet Et
    hırant dink cinayetinin derinlemesine araştırılması fetöcülerin uykularını kaçırıyor anlaşılan. gerçeklerin ortaya çıkmasından fetöcüler fena halde korkuyorlar.
    Cevapla
  • Engin 5 ay önce Şikayet Et
    Bazı insanlar balık hafızalı bugün iyi dediğine ertesi gün kötü, bir sonraki gün iyi diyebiliyor.
    Cevapla
  • MERSİNLİ 5 ay önce Şikayet Et
    Bir insan cezasını çekmişse eğer niye bu kadar insan ikinci kez yatırmak istiyorlar Vatan hainlerinin bile bu kadar üstüne düşmüyor
    Cevapla
  • osmanlı torunu. 5 ay önce Şikayet Et
    bu millet birgün osmanlıyı neden yıktıklarını cumhuriyeti kimlerin emriyle kurduklarını 1927 yılında isimleri değiştirilerek devletin en önemli yerlerine sokulduklarını ve onların artık milyonlar olduklarını asıl devleti onların yönettiklerini bir gün anlayacaklar recep tayyip erdoğan bu ülkenin gerçek sahibidir onun için oyunlar çok büyük o giderse devlet gidecek bilesiniz..
    Cevapla
  • seyyah 5 ay önce Şikayet Et
    gece kurt ile sürüye dalıp,sabah çobanla yas tutuyor. aklı evvel milletin yediğini zannediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birinci Dünya Savaşı'nda kaç kişi hayatını kaybetti? İşte yayınlanan rakamlar...
1 Mayıs'ı provoke edeceklerdi: Yakalandılar!