Aracında 52 kilo patlayıcı yakalatan polis davasında karar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kullandığı otomobilde 52 kilo patlayıcı yakalattıktan sonra tutuklanan polis memuru A.K. ve 4 sanığın Hakkari 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılanmasında karar çıktı

Aracında 52 kilo patlayıcı yakalatan polis davasında karar
Aracında 52 kilo patlayıcı yakalatan polis davasında karar
GİRİŞ 20.11.2023 21:04 GÜNCELLEME 20.11.2023 21:12
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Hakkari'de İl Emniyet Müdürlüğü'nce kullanılan Asena Analiz Programı üzerinden yapılan çalışmalar ile İstanbul'da görev yapan polis memurunun kullandığı otomobil, 20 Mart 2022'de Yüksekova çıkışındaki polis kontrol noktasında durduruldu. Polis memuru A.K.'nın kullandığı otomobilde yapılan aramada 52 kilo patlayıcı ele geçirildi. Gözaltına alınan A.K., işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Sanık polis ile birlikte 4 sanığın 'tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması' suçlarından yargılandığı dava, Hakkari 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"AMACIM BORÇLARIMI ÖDEMEKTİ"

Sanık Polis A.K, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek diğer sanıkları suçladı ve "Bana kaçak malzeme çıkaracaklarını ve kendilerine yardımcı olmamı söyleyerek beni Hakkari'ye çağırdılar. Ben de maddi durumum pek iyi olmadığı için kabul ettim. Polisler beni yakaladığında arabada patlayıcı taşıdığımı söylediler. Ben de gözaltına alındıktan sonra patlayıcı taşıdığımı öğrendim. Haberim yoktu, bilmiyordum. Yıllarca devlet memurluğu yaptım. Araçta kaçak malzeme ve altın olduğunu sanıyordum. Amacım borçlarımı ödemekti." dedi.

Diğer sanıklar da iddianamedeki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu. Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, 'terör örgütüne silah sağlamak' suçundan polis memuru A.K. için 21 yıl, diğer 4 sanık için de 17 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • Felanca 5 ay önce Şikayet Et
    salağa yatmış ama yerli işbirlikçi olmasa pkk türkiyede varlık gösteremez
    Cevapla
  • mehmet 5 ay önce Şikayet Et
    yersen. polis emeklisi bunu bilmeden yapacak.. kim inanır.
    Cevapla
  • asıl yorum 5 ay önce Şikayet Et
    Pkk niye bitemiyor çünkü hain içte?
    Cevapla
  • hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    6 yıl yatar çıkarlar yine aynısını yaparlar. yakalanmazlarsa ölenlerin günahı vebali bunları az cezayla dışarı çıkartan kanun koyucu ve uygulayıcılarındır.
    Cevapla
  • EMEKLİ POLİS 5 ay önce Şikayet Et
    ben bir polis emaklisi larak utandıM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...