Fırtına sonrası 5 ilçede yangın! Vali Aziz Yıldırım'dan açıklama!

Trabzon'un bir çok ilçesinde akşam saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle ortaya çıkan yangınlar korku ve paniğe yol açtı.

GİRİŞ 26.11.2023 21:38 GÜNCELLEME 26.11.2023 21:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dün AFAD'tan bugün Trabzon için kuvvetli ve tam fırtına beklendiğine dair duyuru yapılmasının ardından bugün sabah saatlerinde mevsim normallerinin üzerinde 25 santigrat derece hava sıcaklığının hissedildiği Trabzon'da öğleden sonra şiddetli rüzgar etkisini gösterdi.

Trabzon'un Ortahisar, Maçka, Tonya, Yomra ve Sürmene ilçeleri başta olmak üzere 10'un üzerinde noktada orman, örtü, trafo ve ev yangınları çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bir çok yangının yaşandığı şehirde akşam saatlerinde Sürmene ilçesi, Yeniay mahallesi Baştımar mevkiinde çıkan yangında 40 arı kovanının ve bir evin yandığı öğrenildi. Çıkan yangının ardından itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre yangında herhangi bir can kaybı olmadı.



Maçka ilçesi Esiroğlu mevkiinde şiddetli rüzgar ve fırtınaların ardından ormanlık alanda yangın çıkarken yangına itfaiye ekipleri bölgenin sarp ve ulaşılamaz olması nedeniyle müdahale edemezken yangının büyümesinden endişe ediliyor.

VALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Trabzon’un bir çok ilçesinde çıkan yangınların ardından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Sürmene ilçesi Yeniay mahallesi Baştımar mevkiindeki yangın çıkan bölgede incelemelerde bulundu. Yıldırım, “Akçaabat ve Maçka’daki yangınlar söndürüldü, Sürmene’deki yangını söndürmeye çalışıyoruz.” dedi.



Trabzon’un Ortahisar, Maçka, Yomra, Sürmene ilçeleri başta olmak üzere birçok noktada orman, örtü, trafo ve ev yangınları şehri harekete geçirdi. Akşam saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle çıkan yangınlarda henüz bir can kaybı yaşanmazken bazı yerlerde mal kayıplarının yaşandığı öğrenildi.

Çıkan yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Hepimize geçmiş olsun. Sürmene’de, Maçka’da ve Akçaabat’ta küçük çaplı yangınlar var ama en büyüğü Sürmene’deki. Akçaabat ve Maçka’daki yangınlar söndürüldü. Şimdi de Sürmene’dekini kontrol altına almaya çalışıyoruz. İtfaiye yangın söndürme araçları ve ekipler buradaki yangına müdahale ediyor. Tedbir amaçlı olarak tespit ettiğimiz 17 adet evin tahliyesini gerçekleştiriyoruz. 7 tanesini şu ana kadar boşalttık. Bunların hepsi tedbir amaçlı. Bu evlerden çıkan vatandaşlarımız güvenli yerlere yerleştirildi. Yangınlar çok büyük orman yangınları değil ancak çok büyük bir rüzgar var, bu rüzgar da her zaman aynı yönden esmiyor. Farklı yönden estiği için de arkadaşlarımız kendilerini güvenli bir duruma alarak yangını söndürme çalışmalarını yapmaları gerekiyor. Dumandan etkilenen üç tane arkadaşımız şu an hastanede. Hayatı tehlikeleri yok. Şimdilik durum bu. Ekipler gelmeye devam ediyor, inşallah kısa zamanda söndürülür diye temenni ediyoruz” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Sıradan 5 ay önce Şikayet Et
    Bu havada yangın mı olur kesin bilerek yakmışlardır
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    trabzonda valinin ismi güzelmis
    Cevapla
  • 44 Malatya 5 ay önce Şikayet Et
    Lazer yangınları bunlar, eskidende fırtına rüzgar vardı. Böyle yangınlar olmazdı. Allah bu silahı kontrol etme teknolojisi nasip etsin bizimkilere.
    Cevapla
  • İsmail. 5 ay önce Şikayet Et
    Eskiden de yangın oluyordu fakat haber olmuyordu.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Tonya da bir ev 12 tane büyükbaş hayvan yandı adamın neyi var neyi yok yandı neden bahsedilmiyor
    Cevapla
  • İlyas 5 ay önce Şikayet Et
    Bahsetmiyor olması habersiz olmaları anlamına mı geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!