23 ile "turuncu" ve "sarı" uyarı: Çok kuvvetli olacak! Valilikten açıklama

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, sel, su baskını, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme karşı da uyardı.

GİRİŞ 29.11.2023 06:18 GÜNCELLEME 29.11.2023 10:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 3 turuncu, 20 sarı uyarı geldi.

Aydın, Balıkesir ve İzmir turuncu uyarı verilen iller olarak sıralanırken Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'a ise sarı uyarı verildi.

KIYI EGE'DE YAĞIŞ  YER YER ÇOK KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'de kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riskiyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Kıyı Ege'deki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çarşamba günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleriyle Balıkesir'in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli, İzmir ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Lodos vurdu! Bursa'da birçok ilçede okullar tatil edildiLodos vurdu! Bursa'da birçok ilçede okullar tatil edildi

MARMARA'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa yakasından başlayarak sabah saatlerinden itibaren İstanbul geneli, öğle saatlerinden sonra Kocaeli çevreleriyle akşam saatlerinden itibaren de Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış görülecek.

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre gece saatlerinden sonra İstanbul Avrupa yakasından başlayarak 29.11.2023 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenmektedir" denilirken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar olabileceğini belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Bozkurt 5 ay önce Şikayet Et
    Önlemler vaktinde alınsın
    Cevapla
  • şirin baker 5 ay önce Şikayet Et
    sayın vali , eğitime ara verilmesini bekledim
    Cevapla
  • Hasan 5 ay önce Şikayet Et
    Vatandaş önlem alsın demek ile olmuyor. Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya binlerce ağaç var dalları bir ağaç gövdesi kadar büyümüş bunları budamak temizlemek lazım ki devrilmesin. Vatandaş ağaç devrilmesine karşı önlem alsın ne yapsın mesela?
    Cevapla
  • Aydın AYVAZ 5 ay önce Şikayet Et
    Tehlike arzeden ağaç vs. leri ilçe yada büyükşehir belediyelerine bildirmek uygun olur.
    Cevapla
  • cemre 5 ay önce Şikayet Et
    dışarı çıkmasın mesala körü körüne direk ağaç altından geçmesin mesela bu fırtına da dışarda belasını aramasın mesela evinde tevbe i istiğfar ile meşgul olsun ki beladan uzak olsun mesele
    Cevapla
  • subi 5 ay önce Şikayet Et
    haklısın. vatandaşlar önlem olarak ağaç altlarına araç park etmeyebilir.
    Cevapla
  • uquraslan 5 ay önce Şikayet Et
    turuncunun anlamı ne abi, çok mu kar yağacak
    Cevapla
  • ehehehe 5 ay önce Şikayet Et
    portakal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi