MSB: Irak'ın kuzeyinde 16 terör hedefi imha edildi

MSB, Irak'ın kuzeyindeki hava harekatlarıyla, bölücü terör örgütünce kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedefin imha edildiğini bildirdi.

GİRİŞ 01.12.2023 21:52 GÜNCELLEME 02.12.2023 10:03
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

MSB'den yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda hava harekatı icra edildiği belirtildi.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 1 Aralık 2023 saat 18.30'da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

 

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • HARPUTİ 7 ay önce Şikayet Et
    Bırakalım artık bu haberleri, ne imhası arkadaş! Oralarda 90-100 bin terörist, kışla düzeni kurmuş, eğitim yapıyorlar, biz hala iç siyasette gaz alma gibi modası geçmiş algılarla uğraşıyoruz. Girip; Kamışlı, Aynel Arap, Münbiç, Tel Rıfatı silme dümdüz edip bu işi bitirmeliyiz. Yoksa çevremizi saran bu kafirler bizi yok etmek Peşindeler. Halk olarak bunu görüyoruz. Gerisi lafı güzaf.
    Cevapla
  • MEMLEKET 7 ay önce Şikayet Et
    boş yapma şuan yaklaşık 100 bin askerimiz o bölgede. tapası yiyen ortaya çıksın. her şey vaktini bekliyor alayını dağlarda kurda kuşa yem edeceğiz . Adriyatik ten Çin denizine kadar kutlu sefere hazır olun
    Cevapla
  • Serdar Almanya 7 ay önce Şikayet Et
    Allah Askerimizi korusun
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    israile uçsun artık tutk jetleri Müslümanlarının kurtarın artık ey Müslümanlar
    Cevapla
  • BARBAROS 7 ay önce Şikayet Et
    Bırakın ırakı bombalamayı. Orada ABD üssü varken bitiremezsin teröristi. Direk ABD üstlerini vurun.
    Cevapla
  • Salih 7 ay önce Şikayet Et
    Herşeyin bir dengesi var yavaş yavaş eriyecekler o bölgede...
    Cevapla
  • yorgun 7 ay önce Şikayet Et
    İsraili vuracağimız günlerde gelir inşallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi