Kan donduran ifadeler: "Kızılay'da Arap kanıyla duş alacağız"

Sosyal medyada 'gazetecilik' adı altında mülteciler üzerinden algı operasyonu yapan şahıslar savcılığın radarına takıldı. Halkı kin ve düşmanlığa itme niteliğinde paylaşımların tespit edilmesi sonucu başsavcılık soruşturma başlattı.

Kan donduran ifadeler: "Kızılay'da Arap kanıyla duş alacağız"
Kan donduran ifadeler: "Kızılay'da Arap kanıyla duş alacağız"
GİRİŞ 01.12.2023 22:43 GÜNCELLEME 01.12.2023 22:44
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa itme, alenen tahrik etme ve halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma niteliğindeki paylaşımlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.  Yapılan siber araştırmalar ve dijital materyal incelemeleri sonucu toplanan delillerde kan donduran yazışmalar tespit edildi. Deliller soruşturma dosyasına yansıdı.

GAZETECİLİK ADI ALTINDA ALGI OPERASYONU

Batuhan Çolak, Serkan Kafkas, Adem Enes Gezer ve Murat Erkek gibi isimlerin başını çektiği internet ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle, halkı kin ve düşmanlığa itme, alenen tahrik etme ve halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma niteliğinde paylaşımlar yapıldığının tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada detaylar ortaya çıkmaya başladı.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen, halkı kin ve düşmanlığa itme, alenen tahrik etme (TCK m. 216/1), halka yanıltıcı bilgiyi alenen yayma (TCK m. 217/A) suçlarından başlatılan soruşturma genişletildi.

Soruşturma dosyasında Süha Çardaklı, Hüseyin Dicle, Ramin Saeidi, Eray Ertürk, Ahmed Abdelaal, Adem Enes Gezer, Murat Erkek, Batuhan Çolak, Furkan Uludağ, Serkan Kafkas,  Serdar Sönmez, Ümit Yasin Perinçek, Efe Emirhan Konaşoğlu, Ali Derviş Antal, Kutluhan Erol, Kutsal Yusuftaş, Abdullah Aslan, Abdulrazak Çoban, Kemal Muhammet Karaçuka, Mahmud Elosman, Muhammed Elmuhammed, Furkan Güngör, Anıl Berkay Çetin, Adnan Özer Koş, Furkan Özbek, Harun Aytekin, Seval Göçer, Ayşe Toprak, Nilgün Tap ve Hikmet Kemal Köse gibi isimler yer alıyor.

“CEPHANE DE TEDARİK ET, EĞER EĞİTİMİN YOKSA TEORİK EĞİTİMLERE BURADAN BAŞLA”

Şüphelilerden Hikmet Kemal Köse’nin konuşmaları soruşturma dosyasına yansıdı. Hikmet Kemal Köse’nin 15.09.2023 tarihli 20.23 saatli ses dosyasında şu ifadeler yer aldı:

“-Nerde oturuyorsun kardeşim.
-Tamam hali hazırda silahlı mısın?
-Var mi ekipmanın donanımın?
-Ne tedarik ediyorsun?
-Tamam cephane de tedarik et. Eğer eğitimin yoksa teorik eğitimlere burudan başla. Bende Antalya'dayım. Bir hafta içinde İstanbul'dayım. İstanbul'dan kendime yeni bir tabanca alacağım. Ondan sonra tekrar Antalya ya döneceğim. Geçerken Ankara'ya uğrarım. Sen hızlı trenle İstanbul'a gelirsin alem yaparız."

“ŞU AN SURİYELİ AVCILIĞI YAPIYORUM”

Hikmet Kemal Köse’nin 15.09.2023 tarihli yazışmaları ise şöyle soruşturma dosyasına yansıdı:

"Afiş asmak duvar boyamaktan başka şu an Suriyeli avcılığı yapıyorum, bu Araplaştırma politikası düzenleyen hükümeti uyarmak çok zor tamda bunun mücadelesini vermek uğruna sana yazdım, aynen öyle, ben silah çözüyorum bolca, tedarik kaynaklarım çok" şeklindeki yazışmalardan sonra uzun namlulu, kısa namlulu tüfek görselleri paylaştığı, "harika beraber bu yolda ilerleyelim dostum, şahsım adına da kaybedecek bir şeyim yok, hiç kimsem yok, tek başımayım. Ankara yarın olacak silah, tabanca kısaca bakacağım yarın konuşuruz."


Hikmet Kemal Köse’nin 06.07.2023 tarihinde Telegram uygulaması üzerinden yapıldığı anlaşılan yazışmalarda ise, şu diyalog dikkat çekti:

"-Bu kadar (tabanca görseli) yakında gelir
-Kimseyi öldürme de
-Öldürsem ne olur? Ben kimseyi öldürmem reis"


"İSLAM'DAN NEFRET EDİYORUM"

Hikmet Kemal Köse’nin 07.07.2023 tarihinde gerçekleştirdiği şu diyalog da soruşturma dosyasına yansıdı:

"-Dürbüne bıçak'a bir şey demedin lazere mi yasak diyon,
-Reis yani nerden aldin?
-Sen yaptın reis ya
-500 TL reis AŞTİ'den aldım
-Lazer mi?
-10 km gidiyor
-İslam olmasın
-Yok, ya budist ya hristiyan
-Reis karıştırmak gibi değil yanlış anlama beni ilgilendirmez sadece terörist olma diye
-İmkanı yok
-İslamdan nefret ediyorum reis
-Çok kötü
-2020de karar verdim"

“SADECE KORKUTMAK LAZIM BIÇAK VAR AMA SİLAH DA GÜZEL OLURDU”

Hikmet Kemal Köse’nin 05.09.2023 tarihinde yaptığı yazışmalarda ise şu konuşmalar dikkat çekti:

“-Reis şimdi sadece korkutmak lazım bıçak var ama silah güzel olurdu
-Reis no problem
-Eos adamsin sadece silah yaninda olsun
-Reis öldür de öldürelim sıkıntı yok
-Reis bunları hallederiz problem değil savcı adliye bizde problem değil anladıkları dil silah ise no problem ona da hakimiz. Onların yanlarına ben ve kendi dostlarım giderim. Sen asla gelme bizimle telefonla da konuşma artık nasıl ayarlarsın sana kalmış.”

“KIZILAY'DA ARAP KANIYLA DUŞ ALACAĞIZ”

Hikmet Kemal Köse’nin 09.09.2023 tarihinde yaptığı yazışmalarda ise tehditlerle dolu şu satırlar dikkat çekti:

"-Bunlar bu ülkeyi milyonlarca doldurdu iç savaş çıkacak
-Bence bilerekten yaptılar öyle
-İran'ı s***riz, araplar zaten s*****lerim Türk milletini ayağa kaldıracağım merak etme,
-B*k gibi buyuyolar
-Kızılay'da arap kanıyla duş alacaz"

 

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 112
  • Zaza 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar türk değil İslam'dan nefret eden türk mü olur anlayın artık Türk İslami Avrupa'ya kadar duyurdu Türk'ün tek davası var oda İslam
    Cevapla
  • Akıncı beyi 4 ay önce Şikayet Et
    İslâm dan nefret Eden kendini Türk sanan cahiller batıda türk demenin karşılığı müslüman demektir begenmiyorsaniz def olup Moğolistana gidin
    Cevapla
  • Eren 4 ay önce Şikayet Et
    Bu itleri asmak lazım ki bu pis nifak tohumlarını ekemesinler.
    Cevapla
  • Tuhaf 4 ay önce Şikayet Et
    Çarığımın erkekleri yahudiler gibi ancak mazluma gücü yeter. Zalimi görünce kuyruğunu kıstırıp yalama yarışına giren hastalıklı ruhlar. Ülkeye öldürmek istediği mazlumlar kadar faydası olmayan gereksizler. Mülteci mülteci deyip kökeninde ermeni ve yahudi dönmeleri biliyoruz sizi. Her gün car car zorluyorsunuz ama bu milletin bağrı ana doludur yahudi yi ermeni yi de bağrına bastı.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    devlet yok, üç gün sonra denetimli serbestlikten hepsi serbest,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar