Türkiye Yüzyılı'nın Pilotları mezun oldu

Jandarma Havacılık Okul Komutanlığında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 134 kursiyer 29 Kasım 2023 tarihinde yapılan mezuniyet töreni ile Cumhuriyetin 100’üncü yılı mezunları olarak Jandarma Genel Komutanlığı'nın saflarına katıldı.

Türkiye Yüzyılı'nın Pilotları mezun oldu
Türkiye Yüzyılı'nın Pilotları mezun oldu
GİRİŞ 02.12.2023 16:01 GÜNCELLEME 02.12.2023 16:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Jandarma Havacılık Okul Komutanlığında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 134 kursiyer 29 Kasım 2023 tarihinde yapılan mezuniyet töreni ile Cumhuriyetin 100’üncü yılı mezunları olarak Jandarma Genel Komutanlığının saflarına katıldı.

DÜNYANIN EN İYİ PİLOTLARI ARASINDALAR

Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı 10’uncu kuruluş yılında tecrübeli eğitim kadrosu, modern eğitim tesisleri ve kurumsal altyapısı ile İçişleri Bakanlığının Havacılık okulu olma hedefine ulaştı.

Jandarma Havacılık Okul Komutanlığı mezun ettiği öğrencilerle, ülkemizin terörle mücadelesinde en önemli ve caydırıcı güçlerinden biri oldu.

Dünyanın en etkili pilotları olma yolunda eğitim alan kursiyerler, Dünya standartlarının üzerinde havacılık eğitimi alıyorlar. Yalnızca terörle mücadelede değil aynı zamanda deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerle mücadele de etkin rol oynayan Jandarma Havacılığı, milletimizin ve devletimizin gururu olmaya devam ediyor.

Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası’nda yapılan mezuniyet törenine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, şehit aileleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katılım sağladı.

DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE SADAKATTEN ASLA AYRILMAYIN

Mezuniyet sevinci yaşayan subay ve astsubaylara seslenen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuşmasında şunları ifade etti:

“Sizler de eğitimlerinizi tamamladınız. Şimdi uçsuz bucaksız sema sizleri bekliyor. Tarihi zaferlerle, şan ve şerefle dolu Jandarma Teşkilatımız bünyesinde fedakârca görev yapacaksınız.

Devletimiz de sizi gördüğünde içi sevinçle dolan, dillerinden hayır duasını esirgemeyen aziz milletimiz de yaptığınız fedakârlık ve üstlendiğiniz bu büyük sorumluluğun farkındadır. Görev yaptığınız her an, unutmamanız gereken en önemli şey şudur ki; devletimize ve milletimize sadakatten, hukuka ve demokrasiye bağlılıktan asla ayrılmamanızdır.”

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Skut 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiyemize hayırlı olsun Rabbim hepinizi korusun. Vatan kutsalımız vatana hizmet kutsala sadakatimiz.
    Cevapla
  • Bozkurt 4 ay önce Şikayet Et
    Savaş pilotu gibi eğitim verin lazım olur
    Cevapla
  • Tbmm 4 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı başarılı görevler diliyorum.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun
    Cevapla
  • Beyaz 4 ay önce Şikayet Et
    Bizede masallah demek düser.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!