Kurtulmuş: Sizin öncülüğünüzde yeni bir Birleşmiş Milletler kurulacak!

Dünyanın yeni bir küresel mimariye ihtiyacının bulunduğunu ve bunun kurulacağını belirten Kurtulmuş, “Bir gün sizin elinizle, sizin öncülüğünüzde yeni bir BM kurulacak, dünyada yeni bir küresel siyasi mimari inşa edilecektir” dedi.

GİRİŞ 02.12.2023 16:02 GÜNCELLEME 02.12.2023 17:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve insanların her birisinin eşit hak ve özgürlüğe sahip olduğu gerçeğinin nerede olduğunu sorarak, “Maalesef bugün kuvözdeki çocukları göz göre göre, bile isteye, dünyanın gözü önünde öldürenler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi şöyle dursun, insan olmak vasfını bile yitirmiş birtakım insanlardır. Maalesef bütün değerler; demokrasi, haklar, özgürlükler… Bunların hepsi çöp tenekesine atılmıştır.” dedi.

Kurtulmuş, Kurtulmuş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi’nde düzenlenen TÜGVA İhtisas Akademi Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük gücünün, inanmış, fikri olan, dünyayı, kainatı ve kendisini tanıyan çok sayıda nitelikli genci yetiştirmesi olduğunu söyledi.

“Bizim neslimiz, gençlik dönemlerinde önüne koyduğu hedeflerin gerçekleşmesi bakımından fevkalade şanslı bir nesildir.” diyen Kurtulmuş, kendi gençlik dönemlerindeki hedeflerin gerçekleşmesi için mücadeleler verildiğini ifade etti.

Kurtulmuş, “Sadece bizim yaşadığımız dönemden başlayamayın. En azından Osmanlı’nın son asırlarından itibaren başlayan bir fikri, bir siyasi mücadele cumhuriyet tarihimiz boyunca da devam etmiş ve özellikle bizim yaşadığımız dönemde de çok büyük bir mücadele eksenini oluşturmuştur. Bizim gençlik yıllarımızda konuştuğumuz meselelerin hemen tamamında önemli bir başarı kazanıldığını söylemek mümkündür.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZ TEKNOFEST’LER ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK BİR TEKNOLOJİK ATILIMIN İÇİNE GİRMİŞTİR"

“Bizim gençlik yıllarımızda önümüzdeki büyük hedeflerden bir tanesi Türkiye’nin kendi milli sanayisini kurabilme hayaliydi.” ifadesine yer veren Kurtulmuş, o zaman bu fikre karşı çıkanların, Türkiye’nin kendi milli sanayi hamlesini yapamayacağına inananların, hep dışarıdan gelecek ithal teknolojilerle ancak Türkiye’nin ayakta durabileceğini zannettiklerini anlattı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Bugün, milli savunma sanayiinden Türkiye’nin gecikmiş de olsa yerli otomobiline, Türkiye’nin uzay çalışmalarına, yüksek teknolojilerdeki gelişmeleri gördükçe Allah’a şükrediyoruz. Dün Türkiye’ye ‘Devrim’ arabalarını çok görenlerin bugün aynı şekilde ‘Togg’ arabasını da çok görmesi hiç de küçümsenecek bir mesele değildir. Dünkü mandacılık fikrine sahip olanların, nasıl Nuri Killigillere, Nuri Demirağlara, Vecihi Hürkuşlara engel çıkarttılarsa bugün de aynı şeklide engel çıkartmak için kenarda bekledikleri aşikardır. Ama sevinerek görüyoruz ki, bugün Türkiye, insansız hava araçları meselesinde dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline gelmiştir. Gençlerimiz büyük bir özgüven içerisinde özellikle TEKNOFEST’ler üzerinden çok büyük bir teknolojik atılımın içine girmiş, büyük bir teknoloji çağının kapılarını açmıştır.”

“FİKRİNİ MÜZAKERE MSALARINDA ÖZGÜR BİR ŞEKİLDE DİLE GETİREBİLEN BİR TÜRKİYE VAR" 

Türkiye’nin milli eksenini çizebilme hayalinin kendi gençliklerinin en büyük hayali olduğunu aktaran Kurtulmuş, “ya AB’nin kuyruğuna takılmak ya da Amerika’nın ekseninde durmayı kendileri için ödev kabul edenler”e inat, yıllar boyunca verilen mücadele sonunda bugün Türkiye’nin, kendi mili eksenini tahkim etmeye başladığını söyledi.

Kurtulmuş, “Artık oraya ya da buraya bağlı değil, uluslararası alanda her konuda fikrini ifade edebilen ama bu fikrini müzakere masalarında özgür bir şekilde dile getirebilen bir Türkiye vardır.” dedi.

Türkiye’nin yıllar içerisinde tarihi ve kültürüyle bütünleşmesi için nice büyük toplantılar yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, “Rahmetli Necip Fazıl’ın, konferanslarındaki ‘Ayasofya mutlaka açılacaktır’ sözlerini dün gibi hatırlıyorum. Allah’a şükür, bugün Ayasofya açılmış ve kıyamete kadar Müslüman milletimizin emrinde olmaya devam edecektir.” ifadesini kullandı.

“Meslek lisesi mezunlarının da eşit bir yarışa girme talebi, bizim gençlik yıllarımızın önemli taleplerinden birisiydi.” diyen Kurtulmuş, bugün bu mücadelenin sonucunda çok ciddi mesafe alındığını bildirdi.

Kurtulmuş, “Dün bir tane imam hatip lisesi mezununun bürokraside bir yere gelmesine müsaade etmeyenler, bugün başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda imam hatiplinin diğer lise mezunları gibi Türkiye’de belli yerlere gelmesini görüşmüşlerdir.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, ayrıca bir tane başörtülü öğrencinin üniversite kapısından giremediği, bir tane başörtülünün devlet memuru, milletvekili olamadığı dönemlerin çok geride kaldığını, bu konuda verilen mücadelenin da başarıya kavuştuğunu belirterek, şunları söyledi:

“Allah’a çok şükür, hedeflerini önüne koymuş ve bu hedefleri milletin desteğiyle gerçekleştirmiş olan bir neslin çocuklarıyız. Şimdi sizin önünüzde yeni hedefler koyma döneminin geldiğini ifade etmek isterim. Sizin neslinizle hiç şüphemiz yoktur; Allah’ın izniyle, sizlerin gayretiyle, sizlerin öncülüğüyle önünüze koyacağınız milli ve küresel hedefleri gerçekleştireceğinize inanıyorum.”

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, bugünün gençliğinin; düne göre güçlü, daha hazırlıklı, daha çok ne yapacağını bilir şekilde hareket etme mecburiyetinin bulunduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, “Sadece en son karşılaştığımız İsrail’in Filistin’e yaptığı baskı ve zulümler, bu katliamlar değil, bu vesileyle ortaya çıkan, hatta bundan evvel ortaya çıkmış olan küresel ölçekteki sorunları çözmek ödevi de sizin omuzunuzdadır.” dedi.

“NEREDE İNSANLARIN HER BİRİNİN EŞİT HAK VE ÖZGÜRLÜĞE SAHİP OLDUĞU GERÇEĞİ" 

Gelecek hafta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 75. yılı olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Nerede İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi? Nerede insanların her birisinin eşit hak ve özgürlüğe sahip olduğu gerçeği? Nerede 75 yıl önce, bir daha asla bunlar yaşanmayacak diye o bildiriye imza atan ülkelerin siyasetçileri? Maalesef bugün kuvözdeki çocukları göz göre göre, bile isteye, dünyanın gözü önünde öldürenler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi şöyle dursun, insan olmak vasfını bile yitirmiş birtakım insanlardır. Maalesef bütün değerler; demokrasi, haklar, özgürlükler… Bunların hepsi çöp tenekesine atılmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

“BİR GÜN SİZİN ÖNCÜLÜĞÜNÜZDE YENİ BİR BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KURULACAK" 

Dünyanın yeni bir küresel mimariye ihtiyacının bulunduğunu ve bunun kurulacağını belirten Kurtulmuş, “Bir gün sizin elinizle, sizin öncülüğünüzde yeni bir Birleşmiş Milletler kurulacak, dünyada yeni bir küresel siyasi mimari inşa edilecektir.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyla İslam ülkelerine de bir büyük dersin çıktığını ifade Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Üzülerek ifade ediyorum. İsrail’in en büyük gücü ne yüksek askeri teknolojisi ne ABD’nin arkasında durması ne büyük bir propaganda mekanizmasına sahip olması ne dünyanın bütün finans gücünü elinde bulundurması değil, İsrail’in en büyük gücü, İslam ülkelerinin sessizliği, dağınıklığı, kararsızlığı ve bir inisiyatif kullanamıyor olmasıdır. Türkiye olarak bizim üzerimize düşen bir başka zorunluluk da bu anlamda İslam ülkelerinin halklarında var olan bu uyanışı, İslam ülkelerinin yöneticileriyle de paylaşmak, onların da bu anlamda insanlık cephesinin paydaşı olmasını temin edecek çok kararlı bir mücadeleyi ortaya koymaktır.”

“Ayasofya açılsın, zincirler kırılsın” sloganının, on yıllar boyunca milletin büyük çoğunun söylediği, aslında bir slogandan öte bir dua olduğunu belirten Kurtulmuş, “İnşallah bir gün özgür Filistin’in başkenti olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın da özgürleştiğini göreceğiz ve Mescid-i Aksa’nın da bütün insanlığın yeni döneminin başlangıç sayfası olduğunu göreceğiz. Her şey aslına döner. Mescid-i Aksa’nın asıl sahipleri Müslümanlardır. Filistin topraklarının asıl sahipleri Müslümanlardır.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. 

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Siz nesiniz ya herkes önce kendine baksın birey olarak sen ne yaptın..
    Cevapla
  • Furkan 4 ay önce Şikayet Et
    Alıştırdıklarınızdan bıktık artık. Allah için tek bir şey yapın, konuşmayı bırakın da rahmetli Erbakan'ın kurduğu D-8'leri çıkarın sümen altından, yeter. Orada İslam ortak parası da var, İslam Birleşmiş Milletleri de, diğer birlikler de. Papağan gibi -cak ve -cek.
    Cevapla
  • İbrahim önsöz 4 ay önce Şikayet Et
    Yeni nesil torpilli gençlik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti