TTB'ye kayyım kararı milletin yüreğine su serpti!

TSK'ya yönelik kimyasal silah iftirasıyla başlayan yargı süreci sonunda Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) kayyım atandı. Her kritik meselede Türkiye’nin karşısında, Türk milletinin karşısında konumlananlar için örnek teşkil ediyor.

TTB'ye kayyım kararı milletin yüreğine su serpti!
TTB'ye kayyım kararı milletin yüreğine su serpti!
GİRİŞ 02.12.2023 16:49 GÜNCELLEME 02.12.2023 17:54
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Yeni Akit'ten Muhammet Kutlu, 'Kayyım atanması yetmez terörsevici TTB kapatılsın!' başlıklı yazısında CHP/HEDDEP'in arka bahçesine dönüşen TTB ve benzer meslek birliklerinin marjinal grupların eline geçmesini önleyecek bazı düzenlemelerin şart olduğunu yazdı.

Kutlu, TSK'ya yönelik kimyasal silah iftirasıyla başlayan yargı süreci sonunda Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi Yönetimi'nin mahkeme kararıyla görevden alınmasına terörsevici “şer ikizleri” CHP ve HEDEP'ten tepki gelmekte gecikmediğini ifade etti.

Muhammet Kutlu'nu yazısı şu şekilde:

CHP/HEDEP'İN BAHÇESİ

Özgür Özel, kararı hukuka aykırı bularak karşı olduğunu açıklarken, HEDEP ise daha da ileri giderek kararın suç olduğunu iddia etti. CHP ve terör örgütü uzantısı HEDEP'in aynı anda tepki göstermesi, Türkiye'nin birliği ve dirliği karşısında bazı meslek odalarıyla birlikte kurulan şer cephesini bir kez daha gözler önüne serdi. Konuya ilişkin Akit'e konuşan Avukat Tamer Mahmutoğlu ise, şunları dile getirdi:

“TSK'ya iftira atıp PKK'ya yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullandığını iddia ederek kamuoyunda infiale neden olan Fincancı ve Merkez Konseyi'nin tamamen yasal ve yerinde olmuştur. Zira TTB, yıllardır Türkiye'nin çıkarlarına aykırı, terör örgütlerini ve terörü öven açıklamalarla halkımızın büyük tepkisini çekmekteydi.

Halk sağlığının vazgeçilmez bir unsuru olan doktorlarımızın çatı kuruluşu olan Birlik, asli alanının dışındaki siyasete girerek ülkemiz aleyhine algı oluşturan bir odak haline gelmişti.

YASAL DÜZENLEME ŞART

“Görevden alınmaya ilişkin süreç, 6023 sayılı TTB Kanunu 2. Fıkrasında yer alan: 'Amaçları dışında faaliyet gösteren TTB'nin sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine, Sağlık Bakanlığının veya Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine, o yerdeki asliye hukuk mahkemesince karar verilir ve dava en geç üç ay içinde sonuçlandırılır' hükmüyle işletilmiştir. Şimdi yapılması gereken bundan böyle TTB ve benzer meslek birliklerinin marjinal grupların eline geçmesini önleyecek bazı düzenlemeleri hayata geçirmektir. Bu yapılırsa bir daha kamuoyunu, ülkemizi ve halkımızı rencide eden eylem ve söylemlerin de önüne geçilmiş olacaktır."

Şebnem Korur Fincancı

TTB’Yİ TAHAKKÜMDDEN KURTARMA ZAMANI 

Aydınlık'ta yer alan habere göre de Türk Silahlı Kuvvetler'ne 'kimyasal silah' iftirası atan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları talebiyle açılan davada TTB Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesine hükmedildi. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi yeni merkez konseyi seçimlerini bir ay içinde tamamlamak üzere beş kişilik bir heyet görevlendirdi. Heyetin Erzurum, Malatya, Konya, Denizli ve Samsun tabipler odası başkanlarından oluştuğu öğrenildi.

TTB Başkanı Fincancı hakkında terör örgütü PKK ile bağlantılı bir televizyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatıldı, Fincancı 27 Ekim 2022'de tutuklandı. TSK'nın meşru müdafaa kapsamındaki yasal faaliyetleri ile terör örgütünün illegal faaliyetlerini bağdaştırma suretiyle "silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanununa göre yargı, Cumhuriyet Başsavcılığı veya Sağlık Bakanlığının talep etmesi halinde “amacı dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine karar verebiliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da geçen yıl ekim ayında Fincancı ve diğer yöneticilerin görevden alınması talebiyle dava açtı. Davanın sonucunda terör örgütü propagandası yapma suçundan hapis cezasına çarptırılan Fincancı ve yöneticiler görevden alındı. TTB kısa süre içinde yeniden seçimlere gidecek.

KARARI TANIMADILAR

TTB ise kayyum kararına karşılık “görevimizin başındayız” açıklaması yaptı. TTB’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Siyasi iktidar eliyle egemen kılınmak istenen hukuksuzluk rejimi bir meyvesini daha vermiş; Türk Tabipleri Birliğini hedef alan davada, bir yıldan bu yana süregelen hukuksuzluklar silsilesi Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması ile sonuçlanmıştır. Altını kalın çizgilerle çiziyoruz: Türk Tabipleri Birliği için dünden bugüne değişen hiçbir şey yoktur. Merkez Konseyi karar temyizde kesinleşene kadar görevinin başındadır. Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır! Ve mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır!”

Vatan Partisi Meslek Örgütleri Bürosu Başkanı Osman Yılmaz, mahkemenin TTB Merkez Konseyi’ni görevden alarak, yerine kayyum atamasının isabetli bir karar olduğunu belirtti.

TTB’nin ‘görevimizin başındayız’ açıklamasına değinen Yılmaz, kararın bağlayıcı olduğunu vurguladı. Tabip odalarında bu anlayışın temizlenmesi ve hekimden yana, Türkiye’den yana yönetimler oluşması için hekimleri göreve davet eden Yılmaz’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

GÖREVDEN ALINMANIN NEDENİ AMACA AYKIRI FAALİYETLER

“TTB Merkez Konseyi Türk Tabipleri Birliği’nin kuruluş amaçlarına aykırı faaliyetleri nedeniyle görevden alınmıştır. Şebnem Korur Fincancı, Türk Ordusu’na ‘kimyasal silah kullanıyor’ iftirasını atan, her kritik meselede Türkiye’nin karşısında, Türk milletinin karşısında konumlanmaktadır. Mahkemenin verdiği karar milletin yüreğine su serpmiştir.

“Türk Tabipleri Birliği yaptığı açıklamada, bu davanın Türk Tabipleri Birliğini hedef aldığını söylemektedir. Hedef alınan suç işleyen Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi üyeleridir. Onlar da görevden alınmış, hukukun gereği işletilmiş ve yerlerine de 5 kişilik bir kayyum atanmıştır. Bu kayyum, Türk Tabipleri Birliği’ni 1 ay içerisinde seçime götürecektir. Bu karar uzun yıllardır bir vesayet oluşturan Türkiye karşıtı bölücü anlayışı mahkûm etmiştir.

KARAR BAĞLAYICI

“Burada esas kanunsuzluk mahkemenin kararı değil. Kararın hemen sonrasında Türk Tabipleri Birliği’nin ‘görevimizin başındayız’ açıklamasıdır. Bu karar, Türk mahkemeleri tarafından verilmiş bir karardır ve bağlayıcıdır. Türk Tabipleri Birliği zaten bu Merkez Konseyi ile birlikte Türk tabibinin çıkarlarını savunmaktan uzak bir kurumdur. Bu sebeple Türk Tabipleri Birliği hekimler içerisinde etkinliğini uzunca bir süredir kaybetmiştir. Bu çöreklenen yapı, Türk Tabipler Birliği’ni kendi çıkarları doğrultusunda Amerika’nın ‘yaratıcı yıkıcılık’ faaliyetlerinin merkezine ve Türkiye’nin karşısına konumlandırmıştı. Mahkeme kararı buraya müdahale etmiştir.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

“Türkiye zor bir döneme giriyor. Bu kritik süreçte, bu kararın uygulanması çok önemlidir. Mahkemelerin kararının arkasında durması gerekmektedir. Hekimlerimizin de Türkiye çapında önümüzdeki oda seçimlerinde görevler alarak sadece Türk Tabipleri Birliği merkezinin değil, illerdeki tabip odalarında da bu anlayışı temizleyip hekimden yana, Türkiye’den yana yönetimler oluşması için çalışması gerekmektedir. Türk Tabipleri Birliği’nin ya da onunla paralel konum alan kuruluşların iddiaları tamamen yalana dayanmaktadır. Mahkeme kararı kaçınılmaz bir şekilde uygulanacaktır. Vatan Partisi bu kararın uygulanmasının takipçisi olacaktır.”

KAYNAK: AYDINLIK, YENİ AKİT
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 202
  • B gz 4 ay önce Şikayet Et
    İdam istiyoruz bu katillerin darağacında saklandığını görelim artık
    Cevapla
  • Mehmetx 4 ay önce Şikayet Et
    Tiğniğetsiz tabletler birliği
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ve bu gibi hainlerin Taksim'de bir dar ağacı ile sorunları çözülür.
    Cevapla
  • kadir 4 ay önce Şikayet Et
    chp güdümlü halkı kin ve düşmanlığa sevk eden ne kadar birlik dernek varsa siyasete bulaşmış sa derhal kapatılsın
    Cevapla
  • Cesur ADAM 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAH CC REİSE YÂR VE YARDIMCISI OLSUN. bunlar her hucremize kadar GİRMİŞ. BUNARA RAMEN BU KADAR ŞEY BASARMAK RESMEN MUCİZE
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler