Denizden servet çıktı! Değeri 2 milyon TL!

Karadeniz'in Bartın açıklarında yaşanan şaşkına çeviren olayda, açık denizde avlanan bir balıkçı, Sibirya nehirlerinde görülen ve dünyanın en pahalı balıkları arasında yer alan 2 milyon TL değerindeki Sibirya Mersin balığını yakaladı.

GİRİŞ 03.12.2023 04:19 GÜNCELLEME 03.12.2023 04:19
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında mezgit avına çıkan Cem Yavuzyiğit isimli bir balıkçı, Ahatlar mevkisinde havyarı 2 milyon TL değerinde olan Sibirya Mersin balığı yakaladı.

'GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM'

Sibirya bölgesinde nehirlerin denize döküldüğü bölgelerdeki nehirlerde görülen balık ile hatıra videosu çekilen Yavuzyiğit, hayvanı yeniden doğal ortamına saldı. Bu sezon ikinci kez aynı balığa rastladığını belirten balıkçı Yavuzyiğit, "Aslında görünce çok şaşırdım. normalde bu bölgede bulanan bir balık değil. Bana ikinci defa denk geldi. Neslinin tükenmekte olduğunu bildiğim için çok kısa bir süre misafir ettim. Hemen denize geri bıraktım. Avlanması yasak olan balıkları avlarsak, bu farklı türleri koruyamazsak, hem Karadeniz'deki balık çeşitliliğini yok ederiz hem de gelecek kuşaklara daha verimsiz bir deniz bırakırız" diye konuştu.

Cem Yavuzyiğit ve beraberindeki balıkçılar, Sibirya Mersin balığını denize bıraktıktan sonra bölgedeki mezgit avına devam etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Helal olsun 4 ay önce Şikayet Et
    Maşallah adama.
    Cevapla
  • sinan 4 ay önce Şikayet Et
    Avlanması yasak da nasıl para ediyor diye düşünen arkadaşım tarihi eserleri de satması yasak ama para ediyor her malın bir alıcısı anlıyacağın
    Cevapla
  • Alper 4 ay önce Şikayet Et
    Tam da bu celiskiyi dusunuyordum guzel aciklama olmus.
    Cevapla
  • Yavuz SUBAŞ 4 ay önce Şikayet Et
    Ne güzel yol gösterici haber. Bu balıkçı vicdanlı ve doğayı seviyormuş. Dıştan bakınca insana benzer kaç kişi bakalım konumu verilen bu balığın peşine dusecek.
    Cevapla
  • qwerty 4 ay önce Şikayet Et
    O kadar değerliyse neslini çoğaltın, hemen tesislerini kurun zaten. O kadar değildir sanmam ya
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Herşey para değil!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri