DSP'den 2024 için daha fazla belediye kazanma hedefi!

DSP Lideri Aksakal, 2019 yerel seçimlerinde 3'ü ilçe, 4'ü belde olmak üzere toplam 7 belediye başkanlığı kazandıklarını hatırlatarak, gelecek seçimlerde çok daha fazla yerde DSP'li belediyelerin var olmasına gayret edeceklerini söyledi.

DSP'den 2024 için daha fazla belediye kazanma hedefi!
DSP'den 2024 için daha fazla belediye kazanma hedefi!
GİRİŞ 03.12.2023 16:28 GÜNCELLEME 03.12.2023 16:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal,  partisinin TES-İŞ Toplantı Salonu'ndaki 12. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, DSP'nin Türk halkının ortak paydası olduğunu söyledi.

Milliyetçi, vatansever, emekten yana sol bir parti olan DSP'nin, inançlara saygılı laiklik ilkesi, bütün inanç gruplarını kucaklayan, çağdaş, Atatürkçü yapısıyla, insanların özel yaşamlarının güvencesi olduğunu belirten Aksakal, ekonomide de "Ne ezilen ne ezen, insanca, hakça bir düzen" düsturuyla, çokça üreten, hakça bölüşen bir Türkiye amaçladıklarını dile getirdi.

Vatandaşın vergi vermek, askere gitmek; devletin de vatandaşını korumak, kollamak; güvenlik, adalet, eğitim ve sağlık hizmetlerini her vatandaşına sağlamak gibi görevleri olduğunu vurgulayan Aksakal, "Yani vatandaşın devlete karşı, devletin de vatandaşlarına karşı hak ve sorumlulukları olacaktır. İşte DSP'nin hedeflediği güçlü devlet, mutlu insanların olduğu, bütçesi denk, istihdamı her çalışma yaşını kapsayan tam bağımsız Türkiye'dir." diye konuştu.

- "YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİ KOORDİNASYON KURULUMUZCA DİYALOGLARIMIZI BAŞLATTIK"

Aksakal, 2019 yerel seçimlerinde 3'ü ilçe, 4'ü belde olmak üzere toplam 7 belediye başkanlığı kazandıklarını hatırlatarak, gelecek seçimlerde çok daha fazla yerde DSP'li belediyelerin var olmasına gayret edeceklerini söyledi.

Tüm Türkiye'de demokratik sol belediyecilik anlayışını yeniden hakim kılmak; temiz, dürüst, toplumsal değer yargılarını da icraatlarına yansıtan uygulamalarla halka hizmet vermek istediklerini ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

"Genel merkezimizde oluşturduğumuz Yerel Yönetim Seçimleri Koordinasyon Kurulumuzca yapılan çalışmalarımızı gerçekleştirmek üzere diyaloglarımızı başlattık. Olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Emperyalist projelere karşı ortak bir paydada buluştuğumuz ve bir arada olduğumuz Cumhur İttifakı yapısıyla ilkesel olarak ittifakın başarısına odaklanmış bir stratejiyle önemli sonuçlar elde edeceğimize inancımız da tamdır. Tüm bunların dışında yerel seçimler sonrası asıl hedef ülke yönetimi, yani Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak olacaktır."

Kurultayın açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ, Zafer Sırakaya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ve partililer katıldı.

Aksakal'ın tek genel başkan adayı olduğu DSP 12. Olağan Kurultayı'nda partinin yönetimi bugün belirlenecek.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Paşa 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar parti olacağına dört tane adam gibi parti olsun. O kalan paralar da fakir fukaraya dağıtılsa güzel olmaz mı idi..
    Cevapla
  • asgerı ücret 4 ay önce Şikayet Et
    kim para yiyecek yada yedirecek
    Cevapla
  • 7500. 4 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan en düşük emekli maaşını 18000 tl yapmazsa 12 milyon oy gidecek yer arayacak ve aklını kullanan partiler oyumuzu alabilir. Erdoğanda memurlarıyla mutlu olur . Hala yüzdelik zammından bahsediyor. 18000 tlinin altı hem bizi hemde Erdoğanı bozar. Biz adamı göğe de çıkartır yerin dibinede sokarız, hadi bakalım Erdoğanmı büyük emeklilermi seçimlerde görüşeceğiz.
    Cevapla
  • Ateş 4 ay önce Şikayet Et
    Aman verme eksik kal
    Cevapla
  • Ahmet Ateş 4 ay önce Şikayet Et
    Akıllı ol aslanım boyundan büyük laflar etme
    Cevapla
  • Tatvan lı 4 ay önce Şikayet Et
    Tehdit etmeden konuş terbiyesiz
    Cevapla
  • Mahmut K 4 ay önce Şikayet Et
    Kolundan tutan yok güzel kardeşim istediğin yere gidebilirsin
    Cevapla
  • tepki 4 ay önce Şikayet Et
    isteyen istedigi yere gider durmadan vermek ile sistem ayak durmaz o gittikleri yer anki daha iyi verecek en azindan erdogan bir sistem kurdu az cok veriyor bazilari iyi aliyor zaten dunya da herkesi mutlu edemezsin isteyen gitsin bir denesin bazen elinde olan da gider
    Cevapla
  • Bilal Aktaş 4 ay önce Şikayet Et
    Aç tavuk darı ambarında çok beklersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler