TCG Anadolu'ya ziyaretçi akını! İnsan seli yaşandı

İzmit Körfezi'ne demirleyen Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'ya ziyaretçi akını yaşandı. Gemiyi görmek isteyen 7'den 70'e vatandaşlar saatlerce kuyrukta bekledi.

GİRİŞ 03.12.2023 18:11 GÜNCELLEME 04.12.2023 11:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), savaş uçakları ve taarruz helikopterlerinin iniş kalkış yapabildiği, son teknoloji silahlara sahip TCG Anadolu, geçtiğimiz günlerde İzmit Körfezi'ne demirlemişti.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Türkiye'nin en büyük savaş gemisini ziyaret etmek isteyen 7'den 70'e vatandaşlar sabahın erken saatlerinde İzmit Sahili'ndeki giriş noktasına geldi. Uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar saat 10.00 itibarıyla kimlik kontrollerinin ardından içeriye alındı.

6 ARALIK'A KADAR ZİYARETE AÇIK OLACAK

1 Mart Vapur İskelesi'nden vapura binen vatandaşlar, açığa demirleyen TCG Anadolu'ya taşındı. Vatandaşlar gemiyi görmenin heyecanını yaşarken, geminin 6 Aralık'a kadar ziyarete açık olacağı kaydedildi.



"İNŞALLAH SIRA BİZE DE GELİR"

Yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu söyleyen Mehmet Bütün, "Saat 14.00'da geldim buraya. Şu anda saat 16.00, 2 saat olmuş geleli. Memleketimize, devletimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah daha iyilerini nasip etsin. Biz de ziyaret etmek için geldik, inşallah ziyaret etmek bize de nasip olur. Yoğun bir ziyaretçi akını var. 'Bize sıra gelmez' deyip giden vatandaşlar oldu. Zaten öyle olmasaydı sıra bana gelmezdi, gerçi daha da sıra gelmedi ama yaklaştım diyeyim. İnşallah sıra bize gelir" dedi.

"İNSAN SELİ VAR"

Gemiyi ilk kez ziyaret etmenin heyecanını yaşayan Eren Esin, "Türkiye’nin ihtiyacı olan bir gemiydi, Türkiye’nin gururu herkesin görmesini tavsiye ederim. Saat 10.30 gibi geldim, bayağı kalabalık insan seli var" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 15
  • Z67 4 ay önce Şikayet Et
    Bir insan neden Savaş gemisini ziyaret etmek ister anlamış deyilim.
    Cevapla
  • Bozoklu Turan 4 ay önce Şikayet Et
    Kafasızlığından olsa gerek....!!!!! Japon devleti , özellikle teknolojik başarılarını gösteren eserler ve tesislerin devamlı bir şekilde Japon çocukları tarafından ziyaret edilmesini sağlarmış... SENCE ACABA NEDEN OLABİLİR...???? ANLAYABİLİR MİSİN..????
    Cevapla
  • Gebzeli 4 ay önce Şikayet Et
    İnsanlara çile çektirmek adet olmuş bunlarda denizin ortasında gemi var feribot yok gitmeye keşke sarayburnunda kalsaydın insanları otobüsle tasisaydiniz saat 2 de kapasite yoğunluğu altı da insanlara çile çektirmek kimsenin hakkı değil sınıfta kaldın kocaeli büyük sehir
    Cevapla
  • ulusalcı 4 ay önce Şikayet Et
    Yeri izmir değil kıbrıs açıkları olmalı
    Cevapla
  • haydar 4 ay önce Şikayet Et
    İzmir değil zaten İzmit(Kocaeli)
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Elbet bu geminin rotası bir gün zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimizin limanları da olacaktır. Allah o günleri dünya gözüyle gösterir inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu gemi yapılmaz diyenler, motoru bozuk diyen zavallıların gözüne gözüne sokmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var