Trafik magandası kurbanı olan üniversiteli Mine Nur o anda babasıyla konuşuyormuş

Aksaray'da kaldıkları yurda gitmek için yolun karşısına geçerken otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Mine Nur Uysal'ın (20), o sırada babası Halil Uysal ile cep telefonuyla görüştüğü belirlendi.

GİRİŞ 04.12.2023 19:43 GÜNCELLEME 05.12.2023 01:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kahreden kaza, dün saat 19.30 sıralarında Hacılar Harmanı Mahallesi’nde, KYK yurdunun yakınında meydana geldi. Aksaray Üniversitesi öğrencisi Tarih bölümü öğrencisi Mine Nur Uysal ve arkadaşı İrem Koyuncu, marketten alışveriş yaptıktan sonra kaldıkları yurda gitmek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Gencay Kavlak yönetimindeki (23) 06 KFT 11 plakalı otomobil, Mine Nur Uysal'a çarptı. İhbarla kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kanlar içinde kalan Mine Nur, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Mine Nur'un cenazesi, otopsi için Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazanın ardından sürücü Kavlak ise gözaltına alındı.

KATİL: GERİYE ÇIKACAĞINI SANDIM

Sürücü Gencay Kavlak (23) ise ilk ifadesinde, ''Yolda 2 kişi gördüm. Gazdan ayağımı çektim. Biri geriye çıktı. Çarptığım kişinin de geriye çıkacağını sandım, çıkmadı'' dedi.

"BEN GERİ ÇEKİLDİM"

Otomobili fark edip, son anda kurtulduğunu belirten İrem Koyuncu, ''Mine Nur ile birlikte karşıya geçecektik. Araba bir anda hızla geldi. Normalde bana çarpıyordu, ben geri çekildim. Arkadaşım da telefonla konuşuyordu. Ona hızla çarptı. Daha sonra bir hayli sürüklendi” dedi.

İrem Koyuncu, gözyaşları içinde polise yolun karşısına geçmek istedikleri yer ile çarpmanın şiddetiyle etrafa savrulan arkadaşı Mine Nur'un, cep telefonu ve başörtüsünün düştüğü yeri gösterdi.

ÖĞRENCİLER ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ

Otopsinin ardından cenazesi memleketi Burdur'a gönderilen Mine Nur'un, kaza anında babası Halil Uysal ile cep telefonuyla konuştuğu ortaya çıktı. KYK yurdunda kalan öğrenciler, yurt önünde toplanıp, kazanın meydana geldiği caddede önlem alınmasını istedi. Taziye yayınlayan üniversite yönetimi, bugün ve yarın yapılacak sınavların ertelendiğini duyurdu.

90 METRE SÜRÜKLENDİ

Polisin yaptığı incelemede otomobilin, Mine Nur'u 90 metre sürüklediği belirlendi. Gencay Kavlak’ın ilk ifadesinde, ''Yolda  2 kişi gördüm. Gazdan ayağımı çektim. Biri geriye çıktı. Çarptığım kişinin de geriye çıkacağını sandım, çıkmadı'' dediği belirtildi.

İNCELEME SIRASINDA 2 SÜRÜCÜYE CEZA

Kaza yerinde bugün yeniden inceleme yapan polis, ters yönde giden Şehmuz Özalp (28) yönetimindeki 52 AAE 409 plakalı kamyonet ile Ömür Gönen'in (59) kullandığı 68 HD 254 plakalı kamyonu durdurup, sürücülere uyarıda bulunarak, 5 bin 215'er lira idari para cezası uyguladı.

KOYUNLARININ BİR KISMINI SATIP KIZININ EĞİTİM MASRAFLARINI KARŞILADI

Aksaray'da yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Mine Nur Uysal'ın, kaza anında telefonla konuştuğu babası Halil Uysal'ın, memleketleri Burdur'da çobanlık yaptığı öğrenildi.1'i kız 3 çocuk babası Halil Uysal'ın, Mine Nur'un üniversitede eğitime devam etmesi için beslediği kendi koyunlarından bir kısmını satıp, kızını Aksaray'a gönderdiği belirtildi. Mine Nur'un cenazesi bugün Burdur'un Gökçebağ köyü Karakaya Mezarlığı'nda defnedildi.

"OLAYI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ÖĞRENDİK"

KYK yurdunda kalan öğrencilerden Derya Kızıler, tepkisini şöyle dile getirdi;

''Benim alt katımda Mine kalıyordu. Bu olay beni çok üzdü. Tek suçu markette gitmekti. Markete de mi gitmeyelim? Marketten yurda giderken olan bir kaza, araç sürücüsü çok hızlıymış. Yaklaşık 100 metre sürüklenmiş. Yol karanlık, bazen yanımızdaki arkadaşımızı dahi görmekte zorluk çekiyoruz. Yaya geçidi, kasis gibi hiçbir şey yok. Araçlar orada yarış yapıyor. Buna hepimiz şahit olduk. Benim arkadaşımın hayalleri vardı. Keşke olmasaydı. Ailesi gelecek, eşyaları odasında duruyor. Mine en son karşıdan karşıya geçerken babası ile konuşuyordu. Babasının olay anında sesini duydu. Sonra annesi tekrar aramış ama telefonu açan olmamış. Kazayı duyunca da yurttan hepimizin koşarak çıktık ve olayı gözyaşları içinde öğrendik.” 

Osman Bıyık ise "Dün bir kız kardeşimiz babasıyla telefonda konuştuğu esnada öldü. Kazanın yaşandığı yerde aydınlatma, üst geçit, ne de bir trafik ışığı vardı. Gerekli önlemler alınsın diye çok konuşuldu; ama hiç bir sonuç vermedi." diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • obes 4 ay önce Şikayet Et
    bmv cinin poza gel memlekete bi gr faydası olmayan tip bide şunlardan kurtulsak
    Cevapla
  • OKAN 4 ay önce Şikayet Et
    Ne olursa garibana oluyor zaten
    Cevapla
  • yakup 4 ay önce Şikayet Et
    kuranda kısas var bence bu gencde aynı şekilde olması gerekiyor
    Cevapla
  • YKC 4 ay önce Şikayet Et
    Ayağımı gazdan çektim diyor, öyleyse 90m nasıl sürükledin ?
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Kırmızı ışıkta geçmenin cezası 50.000,-TL olsun. Araçla ölüme sebebiyet verenler cinayetle yargılansın. Bakın sonuç nasıl oluyor.
    Cevapla
  • Acı Gerçekler 4 ay önce Şikayet Et
    Sokak hayvanları bile karşıdan karşıya geçerken sağına solana bakmadan geçmiyor. Ama yayalar bakmıyor. (bende çoğunlukla yayayım ama).Aracımdaki kamera kayıtlarını buradan paylaşsam şaşarsınız. ve yaya geçitlerinin olmadığı yerlerden. Yayalara geçiş üstünlüğü yasası kaldırılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...