Gazeteci Nazlı Ilıcak yeniden cezaevine girdi

Gazeteci Nazlı Ilıcak, 2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı'nın şikayeti sonucu yargılandığı davada 'İftira' suçundan 2 yıl 6 aylık hapis cezasının onanmasının ardından bugün yeniden cezaevine girdi.

GİRİŞ 05.12.2023 02:36 GÜNCELLEME 05.12.2023 03:35
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı, Nazlı Ilıcak'ın 2016 yılında kapatılan Özgür Düşünce isimli internet sitesine yazdığı bir yazı nedeniyle şikayetçi olmuş ve Nazlı Ilıcak hakkında 'İftira' suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ilıcak, 19 Nisan 2022 tarihinde  'iftira' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası onanan Nazlı Ilıcak'ın dün Sakarya 1. Nolu Cezaevi'ne giderek teslim olduğu öğrenildi.

AVUKATI: "NORMALDE BU SUÇUN YATARI YOK"

Ilıcak'ın avukatı Kemal Ertuğ Derin, "Normalde açık cezaevine alınması gerekiyordu. Ancak 'casusluk' suçlamasından denetimli serbestliği devam ettiği için kapalı cezaevine girdi, yaklaşın 3 hafta kadar kapalı cezaevinde kalması bekleniyor. Ardından açık cezaevine geçerek denetimli serbestlikle ayrılacak. Normalde bu suçun yatarı yok ancak başka bir suçtan denetimli serbestliği olduğu için böyle oldu. Şu an kendisi Sakarya 1 No'lu Cezaevinde" açıklamasında bulundu.

4 KASIM 2019'DA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Nazlı Ilıcak, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 Ocak 2019'da "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım" suçundan da yargılanarak 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan ve 4 Kasım 2019'da tahliye edilen Ilıcak'ın bu suçlama nedeniyle Yargıtay'dan dönen davasında Ahmet Altan, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek ile yeniden yargılanmasına ise devam ediliyor. 

 

KAYNAK: DHA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Mutlu musun 5 ay önce Şikayet Et
    tercüman gazetesi ile buzdolabı yüzünden milleti dolandırdi. kocasının soyadını kullanıp kaç kişiyle evlendi ha birde Nagehan alçı ile aynı kafadan o niye dışarda
    Cevapla
  • murtaza 5 ay önce Şikayet Et
    bu kadında ceza evi bağımlılık yaptı, ceza evine girmeden yapamıyor
    Cevapla
  • emekli misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ne oldum demiyeceksin ne olacağım diyeceksin bir söz var ya tam bir kapak bildiğim kadarıyla 1970 ve 1980 yıllarında tercüman gazetesinde sağ görüşün ve bir bilen başlıklı yazı ile Süleyman Demirel destekçisi ne hale düştü.
    Cevapla
  • Tırıs 5 ay önce Şikayet Et
    Erbakan sayesinde adam sınıfına giren, ama hak etmediği için adamlıktan çıkan kişiliksiz.
    Cevapla
  • Kutahyali 5 ay önce Şikayet Et
    İnşallah tövbe edip merhamet edilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...