Gazze'den tahliye edilen 130 kişi İstanbul'a geldi

Gazze Şeridi'nden Refah Sınır Kapısı yoluyla tahliye edilen 130 Türk vatandaşı ve aile yakınlarından oluşan kafile, Mısır’ın başkenti Kahire'den kalkan uçakla gece saatlerinde İstanbul'a getirildi.

GİRİŞ 05.12.2023 06:20 GÜNCELLEME 05.12.2023 09:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve AFAD koordinesinde Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a ulaşan 130 Türk vatandaşı ve aile yakınlarından oluşan kafile, Kahire’den gece saatlerinde kalkan Türk Hava Yolları’na ait uçakla 02.30 sıralarında İstanbul’a geldi. Havalimanında bulunan VİP terminaline getirilen çok sayıda kadın, yaşlı ve çocukların olduğu grup, kimlik ve pasaport kontrollerinin ardından AFAD yetkilileri tarafından kalacakları yerlere götürüldü.

Gazze'den eşi gelen Faysal Said, "Eşim Gazze'deydi. İki ay sonunda eşimle kavuştuk. Çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Faysal Said'in babası Raşit Said, “Cumhurbaşkanına çok teşekkür ederiz. Oğlum eşine kavuştu." dedi.

KAYNAK: İHA, DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Gazzedeki bütün müslümanlara mazlumlara yardım edilmesi gerekir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Hamas'tan ateşkes açıklaması