İsmail Saymaz'a 3 yıla kadar hapis talebi

Gazeteci İsmail Saymaz’ın "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini kimliğini açıklama ve yayma suretiyle hedef gösterdiği" gerekçesiyle yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı.

GİRİŞ 05.12.2023 13:35 GÜNCELLEME 05.12.2023 13:54
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Gazeteci İsmail Saymaz'ın 26 Nisan 2022'de "Gezi Davası'ndaki AKP'li hakimin eşi FETÖ itirafçısıymış" yazısına ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Murat Bircan'a ait fotoğrafların bulunduğu yazısı nedeniyle "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek" suçlarından yargılanmasına devam edildi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İsmail Saymaz ve avukatları katıldı. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, İsmail Saymaz tarafından şikayetçi hakim Murat Bircan’a yönelik olarak kullanılan ifadelerin hakaret unsurlarını oluşturmadığı, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kanaatiyle "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan beraatını talep etti.

3 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Savcı, Saymaz'ın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu ve itibar edilmemesi gerektiğini, haber içeriğinde hakimin adı ve fotoğrafının, ailevi bilgilerin yer aldığı, hakimin Gezi Parkı'na ilişkin yargılamadaki görevinden ve yargılama faaliyetlerinden dolayı hedef gösterdildiğini belirtti. Savcı, Saymaz'ın "Terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için süre vererek duruşmayı erteledi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Hak isteyen 4 ay önce Şikayet Et
    "Hak isteyenin hakkını verin baş kaldıranın kellesini kesin",demiş Cennetmekan Abdülhamid Han. İpi dışarda hainlere acıyıp layıkıyla cezalandırmadıkça acınacak hale düşeriz.Tarihten ders alınsa tekerrür edermi hiç?
    Cevapla
  • temel 4 ay önce Şikayet Et
    zaten bes yil alti cez mi var alay ediyorlar komik ceza alir sonra bin lira para cezasi olur bu suclara direk net yuz yil hapis olacak yada idam ve habercilik yapmasi ømur boyu yasak konacak
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 4 ay önce Şikayet Et
    bu tür konularda asla müsamaha göstermeyin cezalar caydırıcı olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    bu basit bir maşa, bunun ipini elinde tutanları almak lazım
    Cevapla
  • berk 4 ay önce Şikayet Et
    Kökü dışarıda ne kadar gazateci varsa içeri tıkılmalı. Zira iç cephenin çok önemli olacağı yıllar yakkaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!