Dünyanın gözü Gazze'deyken Kudüs'te sinsi plan! Türkiye'den sert tepki: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in, Gazze'de saldırılarını sürdürürken, diğer yandan işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimleri genişletmesini şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 06.12.2023 16:40 GÜNCELLEME 07.12.2023 09:17
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki teröristlerin faaliyetlerine ilişkin, "İsrail makamlarının, bir yandan Gazze’deki sivil halka yönelik barbarca saldırılarını sürdürürken diğer yandan işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimleri genişletmesini şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlık, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail makamlarının, bir yandan Gazze’deki sivil halka yönelik barbarca saldırılarını sürdürürken diğer yandan işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimleri genişletmesini şiddetle kınıyoruz." denilerek İsrail’in Doğu Kudüs’te 186 dönümlük bir alan üzerinde yaklaşık 1800 konut inşa edilmesine yönelik planının onaylamasının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulandı.

İsrailli teröristler Filistin topraklarını işgal etmeye devam ediyor.

Açıklamada, İsrail güvenlik güçleri ve işgalci teröristlerin Doğu Kudüs dahil, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik gerçekleştirdikleri terör ve şiddet eylemlerinin, İsrail’in Filistin halkını ve devletini yıldırma ve yıpratma stratejisinin somut birer göstergesi olduğu belirtilerek şunlar kaydedildi:

"İsrail’in yayılmacı zihniyeti, kalıcı barış zeminine ciddi zarar vermekte, uluslararası hukuk ihlallerine yenilerini eklemektedir."

İSRAİL'İN YASA DIŞI TERÖR FAALİYETLERİ 

İsrail, 26 Şubat 2023'te Ürdün'ün Akabe kentinde, 19 Mart 2023'te de Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde Filistin, Ürdün, ABD ve Mısır'ın katılımıyla düzenlenen toplantılarda yerleşim faaliyetlerini bir süreliğine durdurmayı kabul etmişti.

İsrail'in verdiği sözlere rağmen 2023'te yerleşim faaliyetleri, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs'teki hakimiyeti ve burada inşa ettiği Yahudi yerleşim birimleri, uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul ediliyor.

GAZZE'YE SALDIRILARINI 2 AYDIR SÜRDÜREN İSRAİL, BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DE 263 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıları 2 ayı geçerken, bu sürede tansiyonun yükseldiği işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te, 7 Ekim'den bu yana 263 Filistinli öldürüldü, en az 3 bin 200 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 78
  • İnce HESAP 4 ay önce Şikayet Et
    sil süpür yerleş planı uyguluyor. filistin diye bir devlet yok ediliyor dünya seyirci.
    Cevapla
  • Günay 4 ay önce Şikayet Et
    Korkak yahudi köpekleri ne ses çıkartmamaya devam edin yarın bizim topraklarimizi işgale gelecekler hedef Türkiye biz bu lanetli kavmi küfrü ortadan kaldırmazsak onlar bizi ortadan kaldıracak uyanın artık küfür tek millettir
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sinsilik bunun neresinde ki adamlarin yıllardır yaptıkları bu degilmi saten.
    Cevapla
  • Alim 4 ay önce Şikayet Et
    Bismillahirrahmanirrahim kafirler istemese de ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
  • Cngz56 4 ay önce Şikayet Et
    Kına canım kına 1948 den beri kınaya kınaya bu hale geldi durum yazıklar olsun sadece kınayanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü