Ogün Samast'a yurt dışı yasağı

15 Kasım'da tahliye edilen gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında yurt dışı çıkış yasağı verildi.

GİRİŞ 06.12.2023 18:36 GÜNCELLEME 06.12.2023 20:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 19 Ocak 2007'de öldüren Ogün Samast için "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verildi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma gün boyu sürdü. Sabah Trabzon'dan duruşmaya SEGBİS ile bağlanarak katılan tutuksuz Ogün Samast'ın iddianamenin yeni tebliğ edildiğini ve savunma için süre istediğini söyledikten sonra duruşmadan ayrılmasına izin verilmişti.

SAMAST KİMLİK SORGUSUNDA: ÜNİVERSİTE MEZUNU, İŞSİZ

Ogün Samast'ın kimlik sorgusunda, Trabzon'da ikamet ettiğini, üniversite mezunu olduğunu ve bir işle uğraşmadığını, evli ancak çocuğu olmadığını söylediği tutanağa geçti.

ERHAN TUNCEL MAHKEME BAŞKANINI REDDETTİ

Duruşmada Ali Fuat Yılmazer'in savunmasının ardından savunma yapan Ersin Yolcu, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinde bulunmadığını belirterek, "Ne Ali Fuat Yılmazer, ne de davada ismi geçen hiçbir şahsı tanımam. Bu olayda benim suçum yoktur. Üzerime atılı örgüt üyeliği suçunu kabul etmiyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı, sanık Erhan Tuncel'e "Neden mahkeme başkanının reddini talep ettiğini" sordu. Söz verilen Tuncel, FETÖ ile mücadele ederken FETÖ'cü ilan edildiğini belirterek "Delillerin toplanmasını istiyorum. İddianamenin kabul usulünden dolayı ve sonradan ilgisiz beyandan dolayı kamuoyu ulaşmasından dolayı böyle bir talepte bulundum" dedi. Mahkeme heyeti, Tuncel'in bu talebini reddetti.  

SAVUNMASI 6 MART'TAKİ DURUŞMADA ALINACAK

"Suça sürüklenen çocuk" Ogün Samast hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmeden mahkeme, gelecek celse duruşmaya katılması için Akçaabat 1. Asliye Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına ve savunmasının alınmasına da hükmetti. Mahkeme heyeti, sanıklar Faruk Sarı ve Yahya Öztürk hakkındaki yakalama kararlarının infazının beklenmesine, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Adem Sağlam hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına karar verdi. Duruşma 6 Mart'a ertelendi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Hasan 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin tek sorunu bu katil değilki binlerce katil 3-5 yıl yatıp çıkıyor adalet sistemi çöktü
    Cevapla
  • Alp er 4 ay önce Şikayet Et
    Infaz yasasi bunu gerektiriyor demekki
    Cevapla
  • Uzman 4 ay önce Şikayet Et
    Bu olglan kimi öldürdü 1 gazeteciyi mı veya gazeteci kılığında 1 ajanı mı öldürdü ilk önce onu öğrensen
    Cevapla
  • Misafir devamı 4 ay önce Şikayet Et
    Deneyin 1 gün turist olarak Ermenistan a gidin ve kendinizi Türkiyeli olduğunuzu tanıtın ve görün nasıl zorluklar yaşayacaksınız bunu yapamıyorsaniz YouTube da izleyin bunu yapanlar var
    Cevapla
  • Takipçi 4 ay önce Şikayet Et
    ilginç olanı Yahudiler ile Ermeniler Türklerin arasında çok rahatlıkla yaşayabilir fakat hiçbir Türk hatta başka bir ırk Yahudiler arasında İsrail'de Ermeniler arasında Ermenistan da yaşayamazlar dahası her ırk tut romanlarndan ta 72 milllet Türkiye de Türkler arasında yaşayabilir neden böyledir örnekleri İspanya ve Almanya bir yere kadar sabır etti
    Cevapla
  • Misafir devamı 4 ay önce Şikayet Et
    Deneyin 1 gün turist olarak Ermenistan a gidin ve kendinizi Türkiyeli olduğunuzu tanıtın ve görün nasıl zorluklar yaşayacaksınız bunu yapamıyorsaniz YouTube da izleyin bunu yapanlar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
Taksim'de gösteri olmayacak! İşte 1 Mayıs'ta kapanan yol ve güzergahlar...