Son dakika: Yılbaşı öncesi 81 ilde baskın! Çok sayıda gözaltı var

Kaçak/Sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesi yönelik 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "ÇENGEL-4" operasyonlarında 189 şahsa adli işlem yapıldı. Operasyonda yaklaşık 23 ton sahte alkol ele geçirildi.

GİRİŞ 08.12.2023 08:25 GÜNCELLEME 08.12.2023 10:32
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çengel-4 operasyonları kapsamında, yılbaşı öncesinde sahte ve kaçak içki ticaretinin engellenmesine yönelik operasyon yapıldığını açıkladı. Ülke genelindeki operasyonda 189 şüpheli için adli işlem yapılırken, yaklaşık 23 ton sahte alkol ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, X'ten yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız Koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığının katılımıyla 81 ilde vatandaşlarımızın can güvenliği ve sağlığını tehdit eden aynı zamanda ülkemizin büyük miktarda vergi kaybına uğramasına neden olan yasadışı faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla "Çengel-4 Operasyonları" düzenlendi" dedi.

Operasyonlarda; 14 adet sahte alkol üretimi yapılan içki imalathanesi deşifre edildi. 8.310 şişe kaçak/sahte alkollü içkiye, 13.472 litre kaçak/sahte alkollü içkiye, 12.131 litre etil alkole, 1.704 adet boş şişe ve 1.600 adet bandrole, 1.680 adet alkol aroması ve 68.121 adet etikete el konuldu.

25 MİLYON LİRA

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede 25 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram bir milyar kez söylüyorum içki haram
    Cevapla
  • O 1 Ahmako 4 ay önce Şikayet Et
    İyice ahmaklaştı bu... Bağlayın bi direğe...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    içki haram faiz haram fuhuş haram zina haram zulüm haram zorbalık ve bozgunculuk haram namussuzluk haram kötülük haram
    Cevapla
  • remzi 4 ay önce Şikayet Et
    Allahına kurban vur inlesin
    Cevapla
  • Uyarıcı 4 ay önce Şikayet Et
    İçki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram içki haram
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!