Ankara'da 20 köpek çocuğu parçaladı! Bakan Yerlikaya'dan son dakika açıklaması

İçişleri Bakanı Yerlikaya 'Ankara'da ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi T.Y.'nin, başı boş köpeklerce saldırıya uğraması ve ağır yaralanması üzerine soruşturma açılmıştır.' dedi.

GİRİŞ 08.12.2023 14:16 GÜNCELLEME 08.12.2023 15:52
Bu Habere 326 Yorum Yapılmış

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 4’üncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, boş arazide köpeklerin saldırısına uğradı.

Kafkas Mahallesi’nde yaşanan olayda, küçük Tunahan ağır yaralandı.

Tunahan Yılmaz’ın tedavisi Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’ndeki çocuk yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tunahan Yılmaz’ın ağır yaralandığı olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya,  "Ankara İli, Keçiören İlçesi, Kafkas Mahallesi’nde dün sabah saat 08.45 sıralarında okuluna gitmek için evinden çıkan ilkokul 4. sınıf öğrencisi T.Y. adlı çocuğumuzun, başı boş köpeklerce  saldırıya uğraması ve ağır yaralanması üzerine; Olayın, Mülkiye Müfettişlerince tüm yönleri ile araştırılması için soruşturma açılmıştır." dedi.

"BENİM ÇOCUĞUMU ISIRMAMIŞLAR, RESMEN YEMİŞLER"

Ankara'nın Keçiören ilçesinde boş arazide köpeklerin saldırısına uğrayan 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın babası Halil Yılmaz, sahipsiz köpek sorununun çözülmesini istedi.

Kafkas Mahallesi'nde dün sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Nurettin Demirer İlkokulu öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi çocuk yoğun bakım bölümündeki tedavisi devam ediyor.

Hastanede çocuğunun tedavisinin tamamlanmasını bekleyen Halil Yılmaz, AA muhabirine işe gittiği sırada okul müdürünün kendisini aradığını, çocuğunun köpek saldırısı sonucu yaralandığını ve acilen hastaneye gelmesi gerektiğini söylediğini anlattı.

Hacettepe Hastanesi'ne gitmesinin ardından çocuğunun durumunu gördüğünü ifade eden Yılmaz, yetkililere seslenerek "Bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalı. Evlat acısı bu. Benim çocuğum gitti, çocuğumun yaşama şansı yok. Ben gözlerimle gördüm. Bir hayvanın canı, insan canından daha mı önemli." dedi.

- "BUGÜN BENİM EVLADIMIN YARIN SİZİN EVLADINIZIN BAŞINA GELİR"

Sahipsiz köpeklere yönelik önlem alınmasını isteyen Yılmaz, çocuğunun makineye bağlı yaşadığını, bu saldırıların herkesin başına gelebileceğini belirtti.

Yetkililerden soruna çözüm bulmasını isteyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bugün benim evladımın yarın sizin evladınızın başına gelir. Bu durmaz. Geçenlerde sabah işe gidiyordum. Sabah 3 tane çocuğa saldırdılar. Sabah o saatte okula mı gidilir? Bana bile saldırdılar. Ürperdim. Doktorlar durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Benim çocuğumun yaşaması Allah'ın bir mucizesi olur. Benim çocuğumu ısırmamışlar, resmen yemişler."

- BABA YILMAZ'IN ARKADAŞI DA SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Halil Yılmaz'ın arkadaşı Fatih Altun da kendisinin de daha önce köpek saldırısına uğradığını söyledi.

Bu duruma çözüm bulunması gerektiğini belirten Altun, "Sürekli bu köpek sıkıntısı var. İşe giderken bana bile saldırdılar. Ben büyük olduğum için kendimi korudum. Çocuk kendini ne kadar koruyabilir? Yetkililere sesleniyoruz. Bu köpeklere bir çözüm bulunması gerekiyor." diye konuştu.

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 326
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar olay vuku bulmuş, onlarca çocuk ısırılmış ve bu olaya kadar birşey yapmayan herkes hakkında en ağır adli soruşturma yapılıp sorumlu olan herkesin en ağır cezayı almasını bir baba bir vatandaş olarak talep ediyoruz.
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım bu hükümet neyi bekliyor
    Cevapla
  • Ali aksoy 4 ay önce Şikayet Et
    Halkin kendi aç,hayvanlari nasil beslesin!Yaziklar olsun...biraz hayvan sevgisi olan yerlerde böyle şeyler olmaz.
    Cevapla
  • İtperestlere 4 ay önce Şikayet Et
    Bu hayvan hakları yasasıylamı
    Cevapla
  • Ddd 4 ay önce Şikayet Et
    Avrupada mesela almanyada bir insana saldıran köpek sahipli bile olsa alınır ve itlaf edilir, çünkü bir kere saldıran hep saldırır, sahibi de bir şey diyemez. O bölgedeki tüm köpekler toplamıpitlaf edilmeli ve insana hırlayıp saldıran her köpek itlaf edilmeli. Bariz biraz sayısı azalır devletin başka bir şey yapacağı yok, bari saldırganları itlaf edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alına döndü!
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!