Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak

Ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden, tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğrenim ücretinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı

 Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak
Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak
GİRİŞ 12.12.2023 18:31 GÜNCELLEME 12.12.2023 19:54
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı'na geçici madde eklendi.

DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAK

Buna göre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde, ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programlarına devam eden tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ödemeleri gereken öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanacak.

Öte yandan, 17 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye'deki herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programına devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken öğrenim ücretinin devlet tarafından karşılanacağı bildirilmişti. Bugün yayımlanan karar ile söz konusu uygulamaya yüksek lisans ve doktora öğrencileri de dahil edildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 38
  • Bymanx 4 ay önce Şikayet Et
    Koskoca zengin korfez ulkelerine dusermi hic!!!cekilin oradan biz var.nasilsa her yerimizden zenginlik akiyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    yakışan yapılmıştır
    Cevapla
  • SecretM 4 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel تقبل الله منا ومنكم صالح الأعمال وغفر الله لنا ولجميع موتى المسلمين اللهم آمين
    Cevapla
  • Halk 4 ay önce Şikayet Et
    Başkasının hakkı değil devletin parası ve devletin parasını kullanma yetkisi yasalarla belirlenmiştir. Cahilliğin lüzumu yoktur
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    SecretM Çok güzel Allah bizden ve sizden hayırlı amelleri kabul etsin, Allah bizi ve bütün ölen Müslümanları bağışlasın,.... Başkasının hakkını dağıtmak kolay AKP ödesin bu faturayı . Gerçek ödeme durumu olmayanları devlet ödesin....Hocam...
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Abi hepsini getirin zaten son zaman bari vefa borcumuzu böyle ödeyelim. Allah bizleri kardeşlerimizle beraber kılsın inşallah. Ayrıca silah verelim mücahitlere muhakkak tünel vardır ulaşacak.
    Cevapla
  • Hacı 4 ay önce Şikayet Et
    Onlara ne gibi vefa borcumuz var anlamadım
    Cevapla
  • Hoca 4 ay önce Şikayet Et
    Birazda zengin araplar elini taşın altına soksun Biz önce kendimize bakalım..
    Cevapla
  • Yuhbe 4 ay önce Şikayet Et
    Evlatların sağ mı , evin ocagın var mı. Daha ne istiyorsun be nankör
    Cevapla
  • Arif 4 ay önce Şikayet Et
    Görende diyecek binlerce öğrenci var büyük yükümüz oluştu ayıp be.Gazzede bu kadar ölüm ve yıkım içindeyken kendimize bakalım bencilline bu sitede bu yoruma beğeni geliyorsa yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi