STK'lardan Filistin müzayedesi

Filistin için bir araya gelen STK’lar düzenledikleri müzayede ile Filistin’e desteğini sürdürüyor. Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi’nin müzayedesi; STK’lar, sanat ve siyaset dünyasından isimlerin katılımıyla yapılacak.

STK'lardan Filistin müzayedesi
STK'lardan Filistin müzayedesi
GİRİŞ 14.12.2023 20:39 GÜNCELLEME 14.12.2023 20:39

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, Filistin’e destek amacıyla bir müzayede düzenliyor. Birbirinden kıymetli sanat eserlerinin beğeniye sunulduğu müzayededen elde edilen gelir Gazze’ye gönderilecek.

Filistin’de saldırıların yeniden başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden hemen sonra Eminönü’nde üç günlük oturma eylemi düzenleyen Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi daha sonra Sultanahmet’te 89 STK’nın katılımıyla 15 günlük “Nöbetteyiz” eylemini gerçekleştirdi. Eylemlerin üçüncü ayağı ise Gazze’ye acil insani yardım ve şehrin yeniden imarı amacıyla gerekli desteğin verilmesi için salon programları ve yardım organizasyonları ile devam ediyor. Bunların ilki 16 Aralık 2023 tarihinde saat 11.00’de Neslişah Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Şiirler, ezgilerle Filistin anılacak

Önceki programlar gibi STK desteği ve iş birliği, iş adamları ve siyasetçilerin katılımı ile düzenlenecek olan Filistin yararına müzayede Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Kurucu Üyesi Şeyma Üstün’ün selamlama konuşmasıyla başlayacak. Gazeteci-yazar Taha Kılınç ile IHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da programda birer konuşma yapacak. Abdülbaki Kömür’ün şiir dinletisi ve Grup Genç’in Filistin ezgileri ile devam eden programda gazeteci-yazar İsmail Kılıçaslan’ın sunumuyla hüsnü hat, tezhip, ebru, sulu boya, yağlı boya eserlerin müzayedesi gerçekleştirilecek.

Ünlü eserler takdim edilecek

Müzayedede Cumhurbaşkanlığı Mushaf Projesinde yer alan Kehf Suresi 1-10. Ayetler İstanbul Nakkaşhanesi tıpkı basımı, Hilye-i Şerif Sülüs-Nesih Levha, İsm-i Nebi Celi Sülüs Levha, Şehit ve Cennet Tasviri Minyatür Tablo gibi eserlerin aralarında yer aldığı eserler takdim edilecek. Hattat Hasan Çelebi, Ali Hüsrevoğlu, İsmail Hakkı’nın hat eserleri, ressam Nevin Külünkoğlu, Hüsniye Ekmekçioğlu ve Amine Sultan Tan’ın eserleri yer alacak. Pek çok kıymetli sanat eserinin yanı sıra karikatürist Hasan Aycın’ın eserleri de açık artırmaya sunulacak.

Geliri Filistin’e

Kahvaltı, açılış konuşmaları, şiir ve musiki dinletisi ile devam eden programda ayrıca Filistin temalı el işi ürünler standı da kurulacak. Müzayede ve sergiden elde edilen gelir ise insani yardım kuruluşları vasıtasıyla Gazze’ye aktarılacak. Belli bir plan dahilinde devam edecek olan organizasyonlarda öncelikle Gazze’nin gıda, sağlık, barınma ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarına odaklanılacak. Daha sonra da Gazze’nin imarı üzerine çalışmalar yürütülecek.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!