Telefonda tarihi görüşme! Erdoğan'dan Biden'a: Kayıtsız şartsız desteğini çek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile telefonda görüştü. Görüşmede İsrail'in Gazze'ye saldırıları, İsveç'in NATO üyeliği, F16 konusu ve ikili ilişkiler ele alındı.

Telefonda tarihi görüşme! Erdoğan'dan Biden'a: Kayıtsız şartsız desteğini çek
Telefonda tarihi görüşme! Erdoğan'dan Biden'a: Kayıtsız şartsız desteğini çek
GİRİŞ 14.12.2023 22:04 GÜNCELLEME 14.12.2023 22:06
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, Türkiye-ABD ikili ilişkileri, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ile küresel ve bölgesel meseleler ele alındı.

"İSRAİL'E ŞARTSIZ DESTEĞİN ÇEKİLMESİ ATEŞKESİ SAĞLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Gazze'de yaşanan insanlık dramına bir an önce "dur" denilmesi gerektiğini, ABD'nin İsrail'e yönelik kayıtsız şartsız desteğini çekmesinin ateşkesi hızlı şekilde sağlayabileceğini belirtti.

Hem dünya hem ABD kamuoyunun bu talebi son günlerde daha yüksek sesle dile getirdiğini kaydeden Erdoğan, bir an önce bölgede kalıcı ateşkesin sağlanmasının ABD'nin tarihi sorumluluğu olduğunu söyledi.

BAŞKENTİ KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ'NİN KURULMASI VURGULANDI

ABD Başkanı Biden'a, İsrail'in saldırılarının derinleşmesi ve uzamasının bölgesel ve küresel olumsuz sonuçları olabileceğini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, en makul ve kalıcı çözümün, Türkiye'nin önerdiği garantörlük mekanizmasının kurulması, verilen sözlerin tutulması ve 1967 sınırları temelinde bağımsız, egemen, toprak bütünlüğüne sahip, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulması olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden görüşmesinde F-16 konusu da ele alındı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Tebrikler ! 5 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel laf olmuş...
    Cevapla
  • hamza bozkurt 5 ay önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız en güzelini söylemiş. Ancak ABD dünya kamuoyunu yanıltmak, kendi seçmenlerini tekrar kazanmak için İsrail ile ikili oyunlar oynuyor. Basında savaş bitsin diyor, yüz yüze görüşmelerinde ise sonuna kadar yanınızdayız savaşa devam diyorlar. Tüm dünyayı aptal sanıyor bunlar herhalde. İşlerine gelmediği zaman da tüm dünyanın gördüğü zulümleri biz görmedik diyorlar.
    Cevapla
  • alp 5 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler Cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Abd en güvenilmez, dünyada terörün kaynağı olan ülkedir
    Cevapla
  • Türk 5 ay önce Şikayet Et
    Biden desteğini çekermi hiç.. Adam ben kendimi siyonist hissediyorum dedi.. Allah yok etsin bu zalim terörist devletleri..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi
Kadından 8 yaşındaki kızı için çirkin ifadeler! Canlı yayında gözaltına alındı