Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı Zakir Mıah ve Chen Xuefeng İstanbul'da yakalandı!

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol Kırmızı Bülten'le aranan İngiliz uyruklu Mohammed Zakir Mıah'ın Büyükçekmece'de ve İnterpol Kırmızı Bülten'le Çin uyruklu Chen Xuefeng'in ise Bağcılar'da yakalandığını açıkladı.

GİRİŞ 15.12.2023 08:40 GÜNCELLEME 15.12.2023 10:30
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Belçika'da ülke genelinde uyuşturucu dağıtımını organize eden örgüt elebaşı İngiliz uyruklu Mohammed Zakir Mıah'ın İstanbul Büyükçekmece'de, kırmızı bültenle Vietnam'da ağır yaralama suçuyla aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng'ın İstanbul Bağcılar'da, düzenlenen “Kafes-20” operasyonlarıyla yakalandıklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Belçika’da ülke genelinde uyuşturucu dağıtımını organize eden örgüt elebaşı İngiliz uyruklu Mohammed Zakir Mıah'ın İstanbul Büyükçekmece’de, kırmızı bültenle Vietnam’da ağır yaralama suçuyla aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng'ın ise İstanbul Bağcılar’da düzenlenen“Kafes-20” operasyonlarıyla yakalandıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan müşterek çalışmalar sonucu, İnterpol tarafından çıkarılan kırmızı bülten ile aranan 2 kişi İstanbul’da yakalandı. Haklarında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Mohammed Zakir Mıah Büyükçekmece’de ve Chen Xuefeng ise Bağcılar'da yapılan Kafes-20 operasyonlarıyla kıskıvrak yakalandı. Chen Xuefeng’in Vietnam’a iade işlemleri tamamlandı. Operasyonu düzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle. Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız."  

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Ibra 4 ay önce Şikayet Et
    Ipini koparan İstanbula gelmiş
    Cevapla
  • Emekli Memur 4 ay önce Şikayet Et
    Kırmızı bültenle aranan bu uyuşturucu terör baronları ülkeye nasıl giriyor, her gün bir kırmızı bültenle aranan yakalanıyor. Işığı gören gelmişşş.
    Cevapla
  • SEDAT 4 ay önce Şikayet Et
    Vietnam nere Bağcılar nere eskiden Bağcılar'da kurt kaplumbağa tilki gezerdi her taraf bağ bahçe idi şimdi çakallar geziyor çakal dağda gezer suçlular ise rezidence lerde geziyor kim bu rezidencelerin kenar semtlerde açılmasına işletilmesine izin verdiyse boynu taş altında kalsın vebali çok büyük reyna katilide rezidence de çıkmıştı
    Cevapla
  • emre 4 ay önce Şikayet Et
    bu mafya bozuntularını şimdiye kadar görmezden gelenlerde aynen böyle derdest edilmeli
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Suç Örgütlerinin ve liderlerini Türkiye ve Büyükşehir lere gönderenlerin PLANLARI TUTMAZZZ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan ateşkes açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye ne zaman gidecek? Özgür Özel'den açıklama geldi