3 bakanlık köpek sorunuyla ilgili harekete geçti

İstanbul, Ankara ve Muş'tan gelen haberlerle köpek sorunu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Hükümet, sorunla ilgili düğmeye bastı. 3 bakanlık ortak çalışma ile başıboş sokak köpekleri sorununa çözüm üretecek.

GİRİŞ 16.12.2023 07:16 GÜNCELLEME 16.12.2023 10:52
Bu Habere 265 Yorum Yapılmış

Son dönemde peş peşe yaşanan saldırıların ardından, başıboş sokak köpeği sorununa karşı Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortak çalışma kararı aldı. Bakanlıklar tek te dünya genelindeki örnekleri inceleyip bir taslak hazırladı. Uygulamanın ise 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden önce hayata geçirilmesi planlanıyor.

ERDOĞAN 'ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili "Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği insanlarımızın haklarını korumanın da görevimiz olduğunu bilinciyle hareket ediyoruz. Başı boş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikayetlerin farkındayız. Önceki gün Ankara'da bir evladımızın ağır yaralandığı elim hadise yüreğimizi dağladı. Bu sorunu inancımız, kültürümüz ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Köpek terörü devam ediyor! Başkentte bisiklet süren çocuğa saldırdılarKöpek terörü devam ediyor! Başkentte bisiklet süren çocuğa saldırdılar

Önce Kocaeli şimdi Göztepe Devlet Hastanesi! Köpek fotoğrafları tepki çektiÖnce Kocaeli şimdi Göztepe Devlet Hastanesi! Köpek fotoğrafları tepki çekti

73 yaşındaki kadına başıboş köpek sürüsü saldırdı! Kuduz teşhisi konuldu73 yaşındaki kadına başıboş köpek sürüsü saldırdı! Kuduz teşhisi konuldu

3 BAKANLIKTAN ORTAK ÇALIŞMA

Sokak köpeği sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında üç bakanlık ortak çalışma yaptı. Çalışmalar, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın katılımıyla gerçekleşti.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLER İNCELENDİ

Üç bakanlık tarafından yapılan çalışmada dünyadaki örnekler incelenerek bir taslak hazırlandı. Yapılan araştırmalara göre Avrupa'da sokak hayvanları sayım ve kısırlaştırmanın ardından bölgedeki barınaklara yerleştirilip sahiplendirilmek üzere ilana çıkarılıyor. Verilen süre sonunda sahiplendirilemezse, uyutulma yoluna kadar gidiliyor.

KONTROLSÜZ ARTIŞ SORUNU

Yapılan çalışmada Türkiye'de hayvan popülasyonunun kontrolsüz artışı, yerel yönetimlerin sorumluluklarını tam olarak yerine getirememesi gibi nedenler de belirlendi. Öncelik olarak üç büyükşehir mercek altında alındı.

SEÇİMDEN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMESİ PLANLANIYOR

Hazırlanan taslak çalışmanın sonuna gelinirken, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması ve uygulamanın hayata geçirilmesi planlanıyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 265
  • noluyo 4 ay önce Şikayet Et
    topu orman bakanlığına atıyorlar da orman bakanlığının köpek toplayacak kadrosu mu köpek bakacak barınakları mı var? sadece veterinerleri var. O veterinerler de köylünün koyununa ineğine bakıyor bir de köpekleri yıkmaya çalışıyorlar. Niye tüm sorumluluğu belediyelere vermiyorlar? Belediye sokağa bırakacak orman bakanlığı mı gelip toplayacak köpekleri nasıl çözecekleri de belli değil.
    Cevapla
  • Deprem 4 ay önce Şikayet Et
    Bu resimdeki köpeğín cinsi nedir? Bilen varmı saldırırmı ısırırmı
    Cevapla
  • Bip 4 ay önce Şikayet Et
    Resimdeki köpek aşırı saldırgan cinsi pitbull
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Hükümet her ile büyük hayvan barınagı yapsın hayvanlarla hayvan cevenleri aynı barınakda yaşasınlar hem onlar hayvanlarına kavuşmuş olur hemde bizler bu iki mahrugattan kurtulmuş oluruz bence bu çözüm çokgüzel olacak
    Cevapla
  • canacan 4 ay önce Şikayet Et
    ab ne yapıyorsa aynısı yapılsın ab nin her şeyini al bunu alma. o kadar mama beleş mi. sen onları doyurdukça çoğalıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Köpeklerin gereken yerde toplanıp itilaf edilmesi normaldir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler