İstanbul'da 3 ülkeden Karadeniz zirvesi... İmzalar atılıyor

Türkiye Karadeniz’deki dengeyi sağlayan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni uygulayarak İstanbul’da Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı 11 Ocak 2024'te “Üçlü Girişim” ile Bulgaristan ve Romanya ile imza atacak.

İstanbul'da 3 ülkeden Karadeniz zirvesi... İmzalar atılıyor
İstanbul'da 3 ülkeden Karadeniz zirvesi... İmzalar atılıyor
GİRİŞ 16.12.2023 17:01 GÜNCELLEME 16.12.2023 17:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Ankara'da aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerle yaptığı söyleşide gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE-ROMANYA-BULGARİSTAN MAYIN KARŞI TEDBİRLERİ İŞBİRLİĞİ GRUBU’NUN KAPSAMI NASIL OLACAK?

Karadenizde Türkiye, Romanya ve Bulgaristan yan yana geldik ve Mayın Karşı Tedbirleri İşbirliği’ni kurduk. Buradaki amaç hem Rusya, hem Ukrayna limanlarından sürüklenen mayınları tespit ederek boğazlarımıza gelmeden imha etmek. Mayınları bugüne kadar tespit ettikçe imha ettik. Karadeniz’de deniz karakol uçaklarımızla, gemilerimizle mayın tespit çalışmaları yapıyoruz. Son zamanlarda biraz fazla mayınlar gelmeye başlayınca böyle üçlü bir yapı kurduk. Mayın tarama gemilerimiz Romanya’nın sınırlarının bittiği yere kadar sürekli devriye yapacak.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yıllık basın değerlendirme toplantısında Ukrayna-Rusya Savaşı, Karadeniz'deki tehditler ve Tahıl Girişimi hakkında şu ifadeleri kullandı;

Ukrayna-Rusya arasında devam eden çatışmalara ilişkin Türkiye olarak, ilk günden itibaren, bu krize çözüm bulabilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gayretlerimizi sürdürüyoruz. 

Bu kapsamda Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini her seviyede ve her platformda dile getiriyoruz. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet

Temennimiz, tüm dünyayı etkileyen bu savaşın bir an önce son bulmasıdır.

Yine, ülkemizin koordinasyonunda hayata geçirilen ve etkinliğiyle tahıl krizinin aşılmasına büyük katkı sağlayan Karadeniz Tahıl Anlaşması’nın, yeniden aktif hale gelmesi için de girişimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Ayrıca, Karadeniz’de barış ve istikrarın yeniden tesisi, başta kıyıdaş devletler olmak üzere tüm dünya açısından önem arz etmektedir.

NATO'dan Türkiye paylaşımıNATO'dan Türkiye paylaşımı

 İstanbul Boğazı'nda şüpheli cisim paniği İstanbul Boğazı'nda şüpheli cisim paniği

'Karadeniz'de Türkiye ile operasyon başlatacağız' deyip duyurdu!'Karadeniz'de Türkiye ile operasyon başlatacağız' deyip duyurdu!

Türkiye olarak Karadeniz’deki dengeyi sağlayan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni dikkatle, sorumlu ve tarafsız bir biçimde uyguluyoruz ve uygulamakta da kararlıyız.

Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı ülkemiz öncülüğünde başlatılan “Üçlü Girişim” kapsamında Türkiye, Bulgaristan ve Romanya heyetlerinin yer aldığı Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Toplantısı’nın 3’üncü turunu 22-23 Kasım’da Bakanlığımız ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Ayrıca 11 Ocak 2024 tarihinde üç ülkenin Savunma Bakanlarının katılımı ile İstanbul’da imza töreninin yapılmasını da planlıyoruz. 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ayân 4 ay önce Şikayet Et
    Hep masraf ,hep masraf. Dünyanın mülteci kampı Türkiye .Geleni alan ,gideni ağırlayan Türkiye.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bulgarlara asla güven olmaz
    Cevapla
  • Hakanpress 4 ay önce Şikayet Et
    ISTE Böyle Racon Kesilir,Karadenize artik Abd,ingiltere ,Fransa ve baska hic bi Ülkenin gemileri giremeyecek demek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?