Taksim'de ağızlıksız pitbull gezdirenlere 66 bin 798 lira ceza

Taksim'de pitbull cinsi 2 köpeği ağızlıkları olmadan gezdiren Cennet H. ile Metin Y.’ye Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında toplam 66 bin 798 lira para cezası kesildi. Köpekler Cennet H.’den alınarak Beyoğlu Belediye’sine teslim edildi.

GİRİŞ 17.12.2023 04:07 GÜNCELLEME 17.12.2023 10:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Beyoğlu Taksim'de pitbull cinsi köpek gezdiren 2 kişiyi fark edenler polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, köpek gezdiren kişileri buldu.

Ağızlıkları olmayan Pitbull cinsi köpekleri kontrol altına alan polis, Cennet H. ile arkadaşı Metin Y.’yi  emniyete götürdü.Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, köpekleri tehlike arz eden ırk oldukları gerekçesiyle Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti.

Ekipler, Cennet H. ile Metin Y. hakkında ise 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında "Tehlike Arz Eden Irk Beslenmesi ve Başı Boş Bırakılması" maddesinden işlem yaparak,  kişi başı 33 bin 399 lira olmak üzere toplam 66 bin 798 lira para cezası kesti.

 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Trrr 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkenin herşeyinin sıfırdan yapılması lazım ülkenin başta kanunlarından başlayarak taksimde ceza yer sokak aralarından kanunlar uyur
    Cevapla
  • ... 4 ay önce Şikayet Et
    Bu vukuat köpekleri beslemek halâ yasaklanmadı mı??
    Cevapla
  • sakin 4 ay önce Şikayet Et
    Nerden nereye kardaş yasakdı göya beceremdiler yanlız tasmasız gezdirmeye ceza.İçler acısı durum
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Her yerde yasak olmalı ve ceza verilmeli
    Cevapla
  • Molla 4 ay önce Şikayet Et
    ohhhhhhhhhhhhhh az bile, sahibini de bağlasaydılar keşke.
    Cevapla
  • German 50 4 ay önce Şikayet Et
    Allah a şükür ,Akli başında bir ceza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik