45 bin liraya çürük raporu! Şebekeye operasyon: 11 gözaltı

İstanbul'da 2 özel hastanede askere gitmek istemeyenlere 45 bin lira karşılığında çürük raporu veren şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

45 bin liraya çürük raporu! Şebekeye operasyon: 11 gözaltı
45 bin liraya çürük raporu! Şebekeye operasyon: 11 gözaltı
GİRİŞ 20.12.2023 09:13 GÜNCELLEME 20.12.2023 09:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 özel hastanede görev yapan bazı kişilerin, askere gitmek istemeyenlere para karşılığı sahte çürük raporu temin ettiği yönünde ihbar aldı.

İhbarı değerlendiren ekipler uzun süre yaptıkları fiziki ve teknik takibin ardından, raporları veren şebekeyi tespit etti. Şebeke liderliğini yoğun bakım ünitesinde çalışan bir kişinin yaptığı, aralarında hastane yöneticileri ve hemşirelerin de bulunduğu şüphelilerin, 45 bin liraya usulsüz çürük raporu aldırdığı, asker kaçaklarının sağlık kurulunda çürük olarak değerlendirilmesi için sahte ön muayene belgelerini aralarında menfaat ilişkisi olan sağlık ocaklarından temin ettikleri, işbirliği halinde oldukları sağlık ocaklarından randevu alabilmeleri için asker kaçaklarına adres değişikliği yaptırdıkları belirlendi.

7 ASKER KAÇAĞINA ÇÜRÜK RAPORU

Şüphelilerin bu yöntemle toplam 7 asker kaçağına sahte çürük raporu temin ettikleri ve 2 kişiye ise sahte engelli sağlık kurulu raporu aldırdıkları saptandı. Çalışmaların ardından şebeke üyelerine ve çok sayıda örgütlü suçtan kaydı olan asker kaçaklarına yönelik operasyon düzenlendi.

Dün sabah eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 14 şüpheliden 11’i gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’inin yurt dışında olduğu tespit edilirken firari 2 kişinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.  Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda hastane evrakı ile askerlik şubelerinden alınan belgeler ele geçirildi. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    emniyet genel müdürlüğü müzü tebrik ediyorum bütün kurumlar da usulsüzlük lerin üzerine gidilsin ne zaman adalet tam uygulanırsa o zaman ülkemiz şahlanır
    Cevapla
  • Sivaslı 4 ay önce Şikayet Et
    İyide 60 bin daha ver gitme zaten bu ülkede niye keriz çok anladim sanki askerlik kaldi Allah akıl versin ama zor
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ceza kanunları değişmeli. sabıkası yaşından çok olacak kadar suç işleyip gezenler demekki hiç hapis yatmamışlar suç işlemeye devam etmişler.
    Cevapla
  • Hakkı Dayı 4 ay önce Şikayet Et
    sağlık bakanlığı acil önlem almalı hastane sağlık kurulu raporlarına
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    tüm mal varlıklarına el konulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri