Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını değerlendirdi

Adalet Bakanı Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararıyla ilgili, maddelerin yorumlanması bakımından Anayasa Mahkememiz ve Yargıtayımız görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu kararın değerlendirmesinin yine ilgili mahkemeler yapacaktır”

GİRİŞ 21.12.2023 20:12 GÜNCELLEME 21.12.2023 21:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararıyla ilgili, “Anayasanın 83., 14., 148., 148. Madde 4. Fıkrası tüm bunları değerlendirecek olan, olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler değerlendirecektir. Bu maddelerin yorumlanması bakımından Anayasa Mahkememiz ve Yargıtayımız görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesinin yine ilgili mahkemeler yapacaktır” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM bütçe görüşmelerinden sonra gazetecilerin sorusunu cevapladı. Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdiğini hatırlatılması üzerine, "Anayasa Mahkemesinin önceki kararına Yargıtay uymamıştı. Anayasanın 83., 14., 148., 148. Madde 4. Fıkrası tüm bunları değerlendirecek olan, olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler değerlendirecektir. Bu maddelerin yorumlanması bakımından Anayasa Mahkememiz ve Yargıtayımız görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesinin yine ilgili mahkemeler yapacaktır” dedi.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    millet ekmek aş peşinde geçim derdi de anayasa mahkemesi tutuklu birini nasıl dışarı çıkarırız peßinde
    Cevapla
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    Lütfen dayatmalar olmasın, konu yargıda iken sabırlı olmak lazım yersiz yönlendirme kokan açıklamalar da yapılmamalı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti