Bakan Tunç'tan dokunulmazlık açıklaması: 'Vekiller terörü desteklerse...'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargı Reformu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, TBMM'de 800'e yakın dokunulmazlık dosyasının çoğunun terörle ilgili olduğunu söyleyerek yargı yolunun açılabileceğini duyurdu.

GİRİŞ 26.12.2023 11:39 GÜNCELLEME 26.12.2023 12:40
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle; 

İki gün önce milleti derinden üzüntüye boğan şehitlerimiz oldu. Hain PKK terör örgütünün saldırılarında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör örgütleriyle mücadelemiz kesintisiz, kararlı bir şekilde devam edecek.

DOKUNULMAZLIK DOSYALARI TERÖR PROPAGANDASIYLA ALAKALI

Terörün konuşulduğu bir yerde maalesef yaşam hakkından söz etmek mümkün değil. Milletimizden yetki alan vekilin terörle mücadele noktasında devletimizin, milletimizin yanında olması gerekir. Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir.

800 dokunulmazlık dosyasının büyük bir bölümü de terör propagandasıyla alakalı.

DEM PARTİ'NİN GENÇLİK KOLLARINA SORUŞTURMA

DEM Parti'nin Diyarbakır'daki gençlik kollarıyla ilgili soruşturma açıldı. Mahkemeye sevkler söz konusu olabilecektir. Hep beraber oradaki süreci de takip edeceğiz.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NIN OĞLUNUN KAZASI

Adli Tıp'tan rapor geldi. Araç sürücüsünün adli kusurlu olduğu, motosikletli kuryenin tali kusurlu olduğu raporu geldi. Bu raporlar çerçevesinde dava açılacaktır. Hiç şüpheniz olmaz. Vatandaşımızın hakkını yargımız, hukukumuz elbet koruyacaktır. En yakın zamanda ilgili şahıs gelip ifadesini verecektir.

CAN ATAKLI'NIN ŞEHİT AİLELERİNE HAKARETLERİ

Şehit babamıza yönelik ifadeleri kabul etmek mümkün değil. Gerekli soruşturma başlatıldı, süreci bekliyoruz. Şehitlerimize yönelik özellikle terör propagandası yapan, suçluyu öven paylaşımlar var. Bu bağlamda 15 ilde 55 kişi hakkında açılan soruşturma var. Bunların 26'sının yurt dışında olduğu tespit edildi. Diğerlerinin yurt içinde olduğu tespit edildi, bunların 3'ü tutuklandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • Mehmetx 4 ay önce Şikayet Et
    Millet vekiline dokunulmazlık sokakta olsun, yargı da dokunulmazlık kalsın. Sadece cumhurbaşkanı, başbakan vb. Dokunulmazlık kalsın onun da sınırları olsun. Maaşlar da memur maşına indirilsin. Yeter k3ne gibi bu milletin sırtına yapıştıkları. Kanımızı emiyorlar da emiyorlar.
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    Bir zahmet yargı yolu açılsın artık, geç bile kalındı. Hem teröre destek olsunlar , mecliste terör propagandası yapsınlar ve adlarıda Türkiye milletvekili olup askerimize , polisimize kafa tutsunlar yok öyle bir dünya...
    Cevapla
  • Rmz.canak 4 ay önce Şikayet Et
    800 dosya varmış kaç senedir bekliyor daha neyi bekliyorsunuz birdahaki seçimlerimi herzaman aynı laf terörü destekleyen herkesin dokunulmazlığı kaldırılsın.
    Cevapla
  • Alim 4 ay önce Şikayet Et
    KAHROLSUN KÖTÜLÜK KAHROLSUN KÖTÜLER. Bu dünya iyilere kalsın
    Cevapla
  • Dadaş 4 ay önce Şikayet Et
    Daha nasıl dedtekleyecekler sayın bakanım görmüyormusunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'