Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile telefonda görüştü. Yapılan görüşmede, Gazze'de kalıcı ateşkes çabaları VE BMGK'de kabul edilen karar tasarısı konuşuldu.

GİRİŞ 23.12.2023 23:56 GÜNCELLEME 24.12.2023 09:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Gazze’deki son durum ve insani yardım konusunda BM Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kabul edilen karar tasarısı değerlendirildi.

BAKAN FİDAN, GAZZE İÇİN AZAMİ ÇABA GÖSTERİLMESİNE VURGU YAPTI

Fidan, görüşmede, insani yardım faaliyetlerinin en etkin biçimde yürütülmesi için azami çaba gösterilmesinin önemine değinerek, ateşkes hedefinden uzaklaşılmaması gerektiğini ve nihai hedefin bölgede kalıcı barışın sağlanması ile Filistin devletinin kurulması olduğuna dikkati çekti.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu’nun önümüzdeki dönemdeki faaliyetlerinin ele alındığı görüşmede, Gazze’de yaşanan insani trajedinin uluslararası toplumun gündeminde tutulması yönündeki ortak çabaların sürmesi konusunda mutabık kalındı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    eyvallah
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Arap Ülkelerinden Bi Cacık Olamaz??
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    lutfen gereken her çabayı gösterin.
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Bosuna Canakci tutuyorsun konustugun ulkeler israilin muttefikleridir gazzeye konusmakla kurtaramsyiz asker gondererek yardim edebiliriz bu kadarmi korkuyorsunuz amarikadan
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 4 ay önce Şikayet Et
    Bu zalimler laftan anlamaz bunlara hadini bildirme vakti gelmiştir sayın bakan bir olun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…