İmamoğlu 'Abla'sının partisine el atıyor! Akşener gerçeği gördü

Gazeteci Mahmut Övür yıllardır seçim dönemlerinde siyasi konjonktürden faydalanarak hizmet etmeye değil her daim kendine çalışan Ekrem İmamoğlu ve geç de olsa bu gerçeği gören İYİ Parti Lideri Akşener'in duruşunu analiz etti.

GİRİŞ 25.12.2023 16:38 GÜNCELLEME 25.12.2023 16:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

4 buçuk yıldan fazladır İstanbul'a verdiği sözlerin 3'te birini dahi yapmayan İBB Başkanı İmamoğlu muhalefet partilerin yaşadığı krizlerden kendi PR'ına çalışarak sıyrıldı. En son İYİ Parti'de yaşanan dağılmaya giden süreçte de 'Abla'nın partisine el attı şeklinde yorumlara yol açan arka kapı diplomasisi Akşener için geçilen son çizgi oldu ve sonrasında meydan okuma geldi.

Mahmut Övür'ün Sabah Gazetesinde konuyla ilgili yaptığı analiz "İstanbul'un suçu ne?' başlıklı köşe yazısında şu şekilde ifade edildi;

Hiç hesapta yokken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyaset mühendisliği ve Erdoğan karşıtlığı sayesinde İstanbul'u kazandı. Ne İyi Parti ne de o zamanki adıyla HDP seçmeni belediyecilik yapsın diye oy vermedi. O da müthiş bir havaya girdi ve hep kendine çalıştı.
Gözü kendisinden başka da kimseyi görmedi. Başkanı olduğu dünyanın en güzel şehri İstanbul'u feda etti.

Verdiği sözlerin hiçbirini gerçekleştirmedi. Birkaç yeşil alan, birkaç spor tesisi ve süt dağıtımı gibi sınırlı sayıda sosyal yardım dışında iz bırakan bir eser ortaya koymadı.
Deprem için 5 yılda 100 bin (Yılda 20 bin) konut sözü verdiği hâlde 10'da birini bile yapmadı.

Ne yeni bir ulaşım hattı oluşturdu, ne yeni bir su kaynağı devreye soktu. Kendi deyimiyle "İstanbul'a getirdiği bereketi" yakın çevresi ve medyasıyla paylaştı.

Aynı fotoğrafı siyasette de görüyoruz. Siyasi hiçbir fark ortaya koymadan "siyasi aktör" olma derdine düştüğü için ilk "kumpas" kurduğu isim de kendisini o seviyeye taşıyan Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP'nin belediye başkanı olduğu hâlde İyi Parti ve HDP'yle iş tuttu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan söz ediyorum. Akşener'in onu "Fatih" ilan etmesine, Saraçhane'ye koşa koşa gidip "çak" yapmasına hiç itiraz etmedi; dükkân içinde (CHP) "dükkân açan" esnaf gibi davrandı. Gerçi CHP'lilerin de sesi çıkmadı ama o günlerde esas gücünü İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den alıyordu. Akşener de Altılı Masa'nın belirleyici aktörü olmak için ona "kazanacak" aday gözüyle bakıyor, o da Akşener üzerinden CHP içindeki yerini sağlamlaştırıyordu. Oyun içinde oyun vardı.

Böyle böyle "hayali" de olsa cumhurbaşkanlığı yardımcılığına kadar yükseldi. O makamı da kendi PR'ı için kullandı ve şehir şehir dolaştı. Geriye dönüp bakın, ortaya mevcutlardan farklı ne iç ne de dış siyasetle ilgili yeni bir şey söylemedi ve bir vizyon ortaya koymadı. Oy da getirmedi ve kaybedenler arasında olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nu "günah keçisi" yapmayı başardı. Bu da Kılıçdaroğlu'na ikinci darbeydi ve CHP Genel Başkanlık koltuğunu ondan aldı.

Şimdi sıra kendisini "Fatih" ilan eden, yüzünde "Rabbi Yessir" gören Akşener'de. Ne zaman ki Akşener, "İttifak yok" dedi, o zaman İmamoğlu'nun gizli kulakları harekete geçti ve siyasi operasyon da başladı. Böylece zaten kendi içinde problemli olan İyi Parti sarsıldıkça sarsıldı. Akşener, partisindeki kanamayı durdurmak için de açık "savaş" ilan etti:

"Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım."

Eh... Etme bulma dünyası, dün Akşener CHP'nin içine el atmıştı, bugün de İmamoğlu "Abla"sının partisine el atıyor. Adaylar belirlenene kadar ara ara istifalarla İyi Parti'yi itibarsızlaştırmak için her yolu deneyecek. Bu arada foncu medyası da boş durmayacak.
Bu süreçte Akşener geç de olsa hem CHP'lileşmenin yeni bir siyaset tarzı olmadığını, hem de İmamoğlu'nun ona yüklenen misyonu taşıyacak bir siyasi derinliğe sahip bulunmadığını ve her an kendisini feda edebileceğini gördü. Yön değiştirmesinin esas nedeni de bu.

Kısa siyasi geçmişinde ilişkili olduğu herkesi bir biçimde feda eden, operasyon çeken İmamoğlu, şimdi ikinci kez İstanbul'u kazanmak istiyor. Aslında İstanbul'a yine "o makama" götürecek bir sıçrama tahtası gözüyle bakıyor. İstanbul'a yazık değil mi? Seçim sonrası, tıpkı İyi Partili Adnan Beker gibi, eminim çok sayıda CHP'liden şu sözleri duyacağız:

"Allah İstanbul'u korumuş."

KAYNAK: SABAH GAZETESİ - MAHMUT ÖVÜR
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Muh 4 ay önce Şikayet Et
    Meral, Babacan, İnce ve Davudoğlu. Hepsi aynı hatayı yaptı. Aslında taktiksel olarak en akıllıca olanı Reis 'den sonrasına oynamaktı. Ama hepsi de Reis 'i yenmeye oynadı. Bunu beceremedileri gibi yanlış hamlelerle kendilerini bitirdiler. Bu aşamadan sonra zaten hiçbirinden bir cacık olmaz. Halka söyleyebilecekleri (ve inandırabilecekleri) yalanları bile kalmadı.
    Cevapla
  • Hasan doğru 4 ay önce Şikayet Et
    Bu soysuzlar dan, bölücü teröristler le ortaklık kurup bakanlık dağıtan bayraksız lardan ülkemizin başına yönetici olmaz.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Eeeee ABD ipine tutunup BİDEN "muhalefeti destekleyeceğiz bak İstanbulu nasıl aldık" sözü sonrası İmamoğlunu Fatih Sultan Mehmet e benzetirkennn, onun yüzünde rabbi yessir görürkennn ne kadar da güzel günlerdi ..Şimdi nolduuuu???
    Cevapla
  • zzz 4 ay önce Şikayet Et
    Meral diyoki benim iç işlerime karışıyo ee sende kk yurt dışındayken gittin imamı kucakladın cumhur için sende karışmadınmı chp nin iç işlerine ee ne demişler çalma kapıyıçalarlar kapını
    Cevapla
  • bekir 4 ay önce Şikayet Et
    hele istanbullu ekrem e bir el atsın - bak ondan sonra nasıl dolanıyor ortalıkta ekrem anasını kaybetmiş sıpa gibi - istanbullu osmanlı tokadını vurunca ekrem galaksileri sayacak - her bir galakside milyarlarca yıldız var - hepsini görecek ekrem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi