Milyonlarca çalışan, memur ve emeklinin gözü bu toplantıda! Başkan Erdoğan açıklayacak

Yılın son kabine toplantısının bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılması bekleniyor. Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret, memur ve emekli zamları da masaya yatırılacak.

GİRİŞ 26.12.2023 20:47 GÜNCELLEME 27.12.2023 11:11
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda öncelikli gündem ekonomi olacak. Toplantıda, yeni asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış ve terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret 31 Aralık'a kadar açıklanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, Kabine'ye son durumla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.



MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK ARTIŞ ELE ALINACAK

Kabine toplantısında, yeni yılda memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış da değerlendirilecek.

Enflasyonla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin ekonomiye etkisi ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI DA ELE ALINACAK

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonları değerlendirilecek.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları da toplantının gündeminde olacak. Kalıcı ateşkes sağlanması için Türkiye'nin attığı diplomatik adımlar ve insani yardımlar ele alınacak.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 133
  • Onurlu 3 ay önce Şikayet Et
    7500-10.000 nasıl geçinir bu millet ne yer ne içer kimse bunun muhasebesini yapmaz mı???? o zamn tüm emeklilerede sosyal yardım verin Bu millete yazık, ahir ömrünün sonunda hiç değilse tok ölsün en düşük emekli maaşı 17500 olmalı.
    Cevapla
  • Vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım takdir sizlerin Memura ne kadar zam yaparsanız yapın isterseniz 100 bin tl yapın yine az derler geçmiş seçimde olduğu gibi yine yanınızda gariban ASGARİ ÜCRETLİ ve İŞÇİ ve EMEKLİ ve KÜCÜK ESNAF olacak Resmi kurumların önü galeri gibi memur araçlarından geçilmiyor. Yemeklerini bile Restoranlarda yiyorlar sorsanız açız maaş yetmiyor derler SAYGILAR
    Cevapla
  • Reis 3 ay önce Şikayet Et
    Çıraklarda bir haber bekliyor reis
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    asgari ücret ile emekli taban maaşı bir olmalı bu ücret LER ile geçim olmuyor reis....
    Cevapla
  • Huseyim 3 ay önce Şikayet Et
    Eyt pirim eksigi ne de çözüm bul
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi