Mahkemeden Can Ataklı hakkında karar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ifade veren gazeteci Can Ataklı için "adli kontrol" kararı verildi.

GİRİŞ 27.12.2023 17:11 GÜNCELLEME 27.12.2023 18:36
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, X isimli sosyal medya hesaplarında yayınlanan Korkusuz Can Ataklı’ya ait video içeriğinde, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında olumsuz ve saldırı niteliğinde söz ve beyanlarda bulunulduğunun tespit edildiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

 Hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen başlatılan soruşturma kapsamında Çağlayan Adliyesi’ne gelip ifade veren Can Ataklı "İmza atma ve yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde aldi kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi.

Mahkeme Ataklı hakkında imza atmak ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

"ELİNE MİKROFON VERİP SÖYLETENLERE BUNU SÖYLÜYORUM"

Ataklı sosyal medya hesabından yayınlanan videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir güruh PKK'ya hizmet ediyorsunuz defolun gidin buradan, tamamen provokasyonla iktidar kanadı tarafından düzenleniyor belli. Vatandaşın böyle bir tepki göstermesine gerek yok.

Öbür tarafta mikrofon tutuşturuyorlar adamın eline, Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Kimsin ulan? Kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?

Eline mikrofon verip söyletenlere bunu söylüyorum. Acılı bir adam ona diyorlar ki, 'Oğlunu PKK öldürdü, bunlar da PKK'yı savunuyor.'"

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Demirci 4 ay önce Şikayet Et
    Senin elinden bu ülkede kazandığın bütün kazanımların alınması lazım o yiğidler hem canı hem malını koruyacaklar düşmana 23 25 yaşında can verecek sende itibar sahibi olaca hala para kazanacak bu uğurda şehid olanların vatanında seni itabarsız işsiz bıraksalar ya
    Cevapla
  • Zafer 4 ay önce Şikayet Et
    Ayzaymır olmuş ne dediğini bilmiyor. Bence Cezayi ehliyeti de kalmamış, kapatın bunu tımarhaneye.
    Cevapla
  • MSELİM 4 ay önce Şikayet Et
    kudurarak tepki (ağır ceza görüp görmeyceklerini) ölçüyorlar tepkisizlik sayılarını çoğaltır ve başları ezilmezse sonu başkaldırıdır bir kırk sene daha uğraşmak zorunda kalırız
    Cevapla
  • Yaşar dede 4 ay önce Şikayet Et
    CAHİL mahluk bir ata sözü necis bir şey dır cahil bir şey bile değildir. CAHİL.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    aynı sözleri ben söylesem hapisten çıkamazdım. işte bunun için yaşasın şeriat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı