Son dakika haberi: Kuzey Marmara'da büyük kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı

Son dakika haberi: Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: İlk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı.

GİRİŞ 28.12.2023 08:53 GÜNCELLEME 09.01.2024 16:47
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 54 kişi yaralandı.

7 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı.
Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

SÜRÜCÜLER GÖZALTINA ALINDI

Kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı.

 BAKAN KOCA SON DURUMU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir." açıklamasında bulundu.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazası hakkında resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. 

Uraloğlu paylaşımında, “Bugün sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu’nun Adapazarı mevkiinde yoğun sis sebebiyle aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu ve birden çok aracın karıştığı trafik kazasında 10 vatandaşımız vefat etmiş; 57 vatandaşımız da yaralanmıştır” dedi. 

EKİPLERİMİZ OLAY YERİNE SEVKEDİLDİ, OTOYOLDA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI 

Vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileyen Uraloğlu, “Kazanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine sevk edilmiş ve otoyolda gerekli önlemler alınmıştır. Otoyolumuz, Karasu Kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatılmıştır.” ifadelerini kullandı. 

SÜRÜCÜLERİMİZİN YOĞUN SİS VE OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINDA DİKKATLİ OLMASINI RİCA EDİYORUZ

Sürücülere uyarılarda bulunan Uraloğlu, “Yoğun sis ve olumsuz hava koşullarında dikkatli olmalarını, trafik uyarılarına ve yönlendirmelerine riayet etmelerini önemle rica ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

BAKAN TUNÇ: 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sakarya'daki kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, 1 Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

VALİ KARADENİZ'DEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

BAŞKAN YÜCE: ÇOK FECİ BİR DURUM

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce "Başımız sağ olsun. Dün gece feci bir kaza oldu. 10 civarında cenazemiz var, 54 civarında yaralımız var. Yaralılardan bir tanesinin durumu ağır. Çok feci bir durum. Başımız sağ olsun. Yaralılarımız hastanelere ulaştı, araçlar kaldırılıyor. Kaza yoğun sis nedeniyle meydana geldi. Hastanelere ulaştırıldı, araçlar kaldırılıyor. 1 TIR, TIR'a vuran taksi ve 2 otobüs daha vurdu diğerleri de 1 kamyonet ve sivil araç toplamda 7 araç. Yaralıların 1 tanesinin durumu ağır." dedi.

OLAY YERİNDEN GELEN İLK GÖRÜNTÜLER:

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • 421 3 ay önce Şikayet Et
    yola yağmı döküyorlar bu kazalar araştırışmalı !!!
    Cevapla
  • Sakarya54 3 ay önce Şikayet Et
    Gecmiṣ olsun eĝitim eĝitim eĝitim ve trafik ahlakı eĝitimcilerin eĝitilmesi gerekiyor
    Cevapla
  • İzmirli 3 ay önce Şikayet Et
    Aşırı hız beladır. Rabbim vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin. Amin.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    2 Akşam önce oyolu bız kulandık büyük araclar sol şeridi kullanmasın Allahım yaralılara şifa ver ölenlere rahmet eyle meganları cennet olsun
    Cevapla
  • Muhsin 3 ay önce Şikayet Et
    Cahil insanlar, 4 şeritli yolda kaza yapacak kadar cahiller, sis bahane değil, sis bahane değil, sis bahane değil, katliam katliam katliam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı