81 ilde kaçak/sahte alkol operasyonu: 220 kişi hakkında işlem

Kaçak/sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesine yönelik 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Çengel-5 operasyonunda 220 şahsa adli işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 35 milyon TL'lik vergi kaybının engellendiğini açıkladı.

GİRİŞ 29.12.2023 08:25 GÜNCELLEME 29.12.2023 09:21
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen 'Çengel-5' operasyonlarında 187 ton kaçak ve sahte içki ele geçirildiğini, 220 kişiye adli işlem yapıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından kaçak/sahte içki ticaretinin önlenmesine yönelik yurt genelinde 'Çengel-5' kod adlı operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Buna göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesindeki operasyonlara; il emniyet müdürlükleri kaçakçılık suçlarıyla mücadele şube müdürlükleri, Antalya Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri katıldı. 

Operasyonlarda; 15 bin litre etil alkol, 188 bin litre kaçak/sahte içki, 6 bin 100 şişe kaçak/sahte alkollü içki, 1300 boş şişe ve 7 bin 700 adet bandrol, 2 bin 100 alkol aroması ve 8 bin 700 etiket ele geçirildi. 12 kaçak içki imalathanesi deşifre edilirken 220 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Yakalamalarla devletin 35 milyon lira vergi kaybının önlendiği belirlendi.

Operasyonlara katılan ekipleri tebrik eden Yerlikaya, "Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" dedi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • mehmet efendi 3 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM ne hale geldik haberin vurgusuna bakar mısın VERGİ kaybına çok üzülelim buna haram olduğu için üzüleceğim duruma vergi kaçağını önledik diye sevinir hale geldik.
    Cevapla
  • İsmail 3 ay önce Şikayet Et
    Alkolden elde edilecek VERGİYE sevinir olduktan sonra hangi yüzle ve neyi savunacaksınız...
    Cevapla
  • Kul hakkı: 3 ay önce Şikayet Et
    Adam, içtiği sigara-alkol için üç kuruş vergi veriyor, kanser vs. olunca millet onun için milyonlar harcıyor. Akciğer kanserinin % 97'si sigara içenlerde görülüyor mesela. DSÖ'nün son açıklamasında bile "alkolün (meme kanseri gibi) en az 6 çeşit kansere yol açtığı kesin, şişelerin üzerine "kanser yapar" ibaresi konsun" deniyor.
    Cevapla
  • İçiciye cevap 3 ay önce Şikayet Et
    İçiciye cevap: Bir de hastahaneye gelip bir kanser hastasına millet kaç TL ödüyor onu sor. Sen bile bile içeceksin, bedelini biz ödeyeceğiz ha? Al 100 TL vergini git bir kenarda can ver mi diyelim illa. O 100 TL yola vs. de harcanıyor...
    Cevapla
  • İçici 3 ay önce Şikayet Et
    Sen ne üç kuruşundan bahsediyorsun. Fabrikada çalışanun ağzıyla, 70 lik 1 şişenin maliyeti 85 TL. Market satış fiyatı ortalama 500 tl.. Devlet sağlık giderlerini elbette karşılayacak. Biz peşinen veriyoruz o parayı..
    Cevapla
  • cr7 3 ay önce Şikayet Et
    tamam o zaman 28 milyonu ile belediye başkanının makam odasını yenileyin. ne mutlu size
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması