Adana'da FETÖ'cü eski öğretmen çifte 6 yıl 3'er ay hapis cezası

Adana'da FETÖ'ye yönelik davada "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan eski öğretmen çift, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da FETÖ'cü eski öğretmen çifte 6 yıl 3'er ay hapis cezası
Adana'da FETÖ'cü eski öğretmen çifte 6 yıl 3'er ay hapis cezası
GİRİŞ 02.01.2024 10:36 GÜNCELLEME 02.01.2024 10:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar R.I. ile eşi G.I. ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında mütalaasında, sanıkların örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya hesaplarında olağan dışı artış yaşandığını, örgütsel sohbet toplantılarına katıldıklarını, "örgüt üyeliği" suçundan işlem yapılan "mahrem imamlar" ile görüşme kayıtlarının olduğunu belirtti.

Savcı ayrıca, sanıkların FETÖ iltisakları gerekçesiyle KHK ile kapatılan kurumlarda tayine tabi öğretmen olarak çalıştıklarını ve haklarında teşhise dayalı tanık beyanlarının bulunduğunu aktararak, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları yönünde görüş bildirdi.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık R.I, FETÖ üyesi olmadığını iddia ederek, "Örgütsel bir konumum yoktur. ByLock kullanmadım. Terör örgütüne finansal destekte bulunmadım. Beraatime karar verilmesini talep ederim." ifadesini kullandı.

Diğer sanık G.I'da suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdığı sanıkların, mevcut hallerinin devamına karar verdi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Eko 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede milletin değerlerine ihanet edenlerin heykeli dikilir. Önünde saygı duruşu ile anılır. Adına şiirler marşlar yazılır. Hizmet edenler ya asılır ya zehirlenir ya da bir şekilde teröristlikle suçlanıp hapse atılırlar. İktidar güya dindar olsa da sonuç değişmiyor. Acı gerçek. Oturup halimize ağlayalım birbirimizi suçlamak yerine.
    Cevapla
  • Akl-ı Selim 6 ay önce Şikayet Et
    Herkes işine gelmediğini terörist ilan ediyor. Moda haline geldi. ABD ve İsrail haması hemen terörist ilan ettirdi. Darbe yapana literatürde darbeci denir. Cezasını neyse çeker. Terörle alakası olmayan müslümanları terör örgütü üyeliğiyle suçlayanlar utansınlar. Müslümana terörist demenin kafir demekten pek farkı yoktur. Hakikatte öyle değilse söz sahibini yakar.
    Cevapla
  • eko 6 ay önce Şikayet Et
    Devketin yasal bankasına hem de kendi hesabına para yatırmak nasıl suç olur. Aklın yolu bir.
    Cevapla
  • Bayram 6 ay önce Şikayet Et
    suçunu kim kabul eder hırsız bile ben çalmadım diyor
    Cevapla
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütü üyesi olmanın cezası bu kadar mı? Vatana ihanetin bedeli bu kadar ucuz mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde