Kanlı saldırı sonrası İran Devrim Muhafızları'ndan ilk açıklama!

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İran'da düzenlenen terör saldırısının ardından bildiri yayımlandı. Bildiride, "Bu terör saldırısı ülkede güvensizlik ortamı oluşturmaya yönelik yapılan kör bir eylemdir" ifadeleri yer aldı.

Kanlı saldırı sonrası İran Devrim Muhafızları'ndan ilk açıklama!
Kanlı saldırı sonrası İran Devrim Muhafızları'ndan ilk açıklama!
GİRİŞ 04.01.2024 17:44 GÜNCELLEME 04.01.2024 17:53
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından, İran’ın Kirman kentinde dün gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan bildiri yayımlandı. Bildiride, “Kirman'daki bu terör saldırısı ülkede güvensizlik ortamı oluşturmaya yönelik yapılan kör bir eylemdir” ifadeleri kullanıldı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İran’da düzenlenen terör saldırısının ardından bildiri yayımlandı.

Saldırının kınandığı bildiride, “Kirman şehrinde İslami Direnişin şehidi olan Kasım Süleymani’nin 4’üncü ölüm yıldönümünde gerçekleşen terör saldırısı, ülkenin dört bir yanından gelerek onun mezarı başında toplanan çok sayıda İranlı sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu” ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, saldırının ülkede güvensizlik oluşturmak amacıyla yapıldığı kaydedilirken, “Bu terör saldırısı, İran milletinden özellikle de Süleymani’ye gönülden bağlı cesur genç İran neslinden intikam almayı amaçlamıştır. Kirman'daki bu terör saldırısı ülkede güvensizlik ortamı oluşturmaya yönelik yapılan kör bir eylemdir” denildi.

Bildiride, “Korkak düşman şunu bilmelidir ki, Kasım Süleymani’nin gönüllerde yaktığı ateş, İslam düşmanlarına karşı direnmek ve mücadele etmek için güçlü bir direniş ve birlik olma ruhu ortaya koymuştur. Bu ateş hiçbir zaman sönmeyecek ve dünden daha güçlü bir şekilde düşmanın kötü niyetlerini ve hesaplarını bozacaktır” ifadeleri yer aldı.

“Kirman’da yaşanan korkunç terör saldırısı, bir kez daha düşman için şehit Süleymani’nin canlı Süleymani’den daha tehlikeli olduğunu göstermiştir” ifadeleri kullanılan bildiride, “Düşman İran milletinden ve direniş efsanesinden aldığı yenilgileri hiçbir zaman telafi edemeyecek. Kasım Süleymani’nin mezarı başında dökülen bu temiz kanlar, şüphesiz Süleymani mektebine yeni bir enerji vererek suçluların kesin ve adil bir şekilde cezalandırılmaları yolunda Süleymani'nin takipçilerini daha da güçlendirecektir” denildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 240
  • Bi Haber 3 ay önce Şikayet Et
    Hayatınız Yalan şialar....
    Cevapla
  • Kare Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Palyaço sürüsü
    Cevapla
  • Ally 3 ay önce Şikayet Et
    Kasım süleymani öldürüldüğünde de daha sert açıklamalar yapmıştı İran ama icraat gelmedi. İran yine bildiğimiz İran... Müslümanlar dışında başka kimseye savaş açmamış bir milletten ne beklenir ki... İran = israil
    Cevapla
  • Vatandaṣ 3 ay önce Şikayet Et
    İran ancak konuşur. Amerika iran'ı ortadoğunun işgali için kullandı ve kullanmaya da devam edecek. Sıkı bir işbirliği içindeler.
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    İran tarihinde hiç bir zaman kafir ile savaşmamıştır bütün derdi Sünni Müslümanlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina