Dolandırıldığını anlayan vatandaşa atılan mesaj pes dedirtti

Bursa’da dolandırıcılar, tarım aletleri satan bir firmanın görsellerini ve logosunu kullanarak internet üzerinden hayali ürün satarak onlarca kişiyi dolandırdı.

GİRİŞ 07.01.2024 10:02 GÜNCELLEME 07.01.2024 10:49
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Dolandırıcılar Bursa’nın Kestel ilçesinde tarım aletleri satan bir firmanın görsellerini ve logosunu kopyaladı. İnternet siteleri üzerinden ilan veren dolandırıcılar onlarca kişiye hayali ürün sattı. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar durumu gerçek firmaya bildirdi.

İşletme sahibi Aykut Gülenç yaşanan olayın üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kendisine birçok mağdurdan mesaj geldiğini belirten Gülenç, “Günlerdir telefonuma birçok kişiden mesaj geliyor. Sürekli numara değiştirip bizim ismimizi kullanarak hayali satış yapıyorlar. Dolandırıldıklarını anlayanlar bana mesaj atarak durumu bildirdi. Ben de savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. En kısa sürede adalete teslim edilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

DOLANDIRDIKLARI VATANDAŞA 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI ATTILAR

Yaşanan olayda dolandırıldığını fark eden bir mağdur “Dolandırıldım sanırım” mesajı attı. Mağdura cevap olarak “Sistemde olan yoğunluktan dolayı işlemlerimizi tamamlamak adına iletişime geçeceğiz efendim” yazan dolandırıcılara “Şu an yemin ederim karakoldayım ya iade işlemi yaparsınız tamamını paranın ya da şimdi şikayet için başvuru yapıyorum” mesajı üzerine dolandırıcılar alay eder gibi “Geçmiş olsun. Kolay gelsin” yazdı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    BİR SENEDEN BERİ İZMİRDEN TELOFONLA ARANİYORUM BEN ENGELEDİKCE ONLAR BASKA TELOFONDAN ARİYORLAR MESAJ ATİYORLAR DOSYAN FALAN İCRA KURUMUNA GONDERİLDİ BİZE SU HESABA HESAP NUMARASİ BİLE VERİYORLAR AVUKAT İSMİ TELEFON NUMARASI DAHİ VERİYORLAR SU AN 40ADET TELOFON NUMARASI VAR ENGELLİ İKİ GÜNDE ariyorlar
    Cevapla
  • aras 3 ay önce Şikayet Et
    bu suç tamamen sahibinden.com sucu ki param güvende ile alıyor ürünü onaylamadan para karşıya geçmiyor sonuçta
    Cevapla
  • Hüdaverdi gül 3 ay önce Şikayet Et
    Bu dolandırıcıları yağlı kazığa oturtacaksin taki kazık ensesinden çıkana kadar bir hafta kazikta takılı kalsın ki ibreti alem olsun sereften mahrum adi haramzadelere
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    organize suçlarda cezalar çok ağır olmalı, gerekirse idam cezası uygulanmalıdır. Bunlar çoğaldı dalga geçiyorlar. Facebook ta da çok özellikle A101 sayfası benzeri dolandırıcılık çok fazla . internet sitesi uzantıları farklı farklı.
    Cevapla
  • Vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    Bu gibilere şimdiye kadar verilen en ağır ceza,adli kontrol cezası. Buda onlar için mükafat anlamına geldiği için dahada akıtarak devam ediyorlar.
    Cevapla
  • Çaresiz kalasiniz 3 ay önce Şikayet Et
    Mal güvenliği yok bu ülkede islam dinine göre biri malını seni dolandirarak hirsizligini yaparak gasp eder vermezise gidip o adamı öldürebilirsin der ama işte böyle bir durumda bu la..ne t ola.si sa.cma yaş.larda tutup sana 35 yıl ceza verirler artık yeter Allah niye kıyameti koparmiyor.yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Hamas'tan ateşkes açıklaması