Son dakika: Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı

İstanbul'da Fatih Camii imamı ile cami cemaatinden bir kişi, camide huzursuzluk çıkaran ve imam tarafından uyarılan saldırgan tarafından bıçakla yaralandı. Saldırgan gözaltına alındı, imam ile diğer yaralı hastaneye kaldırıldı.

GİRİŞ 08.01.2024 23:03 GÜNCELLEME 09.01.2024 00:58
Bu Habere 495 Yorum Yapılmış

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı.

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.​​​​​​​

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden de konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar denildi: 

"08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır."

USTA VE ERDEM'İN YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Galip Usta ile Bilal Erdem'in yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğünü açıkladı. Yerlikaya, soruşturmanın da hassasiyetle sürdürüldüğünü kaydetti.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini söyledi. Tunç ayrıca saldırıyı şiddetle kınadığını da vurguladı.

AK PARTİ: SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Hadiseyle ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar harekete geçmiş, sorumlu kişi yakalanmıştır. Saldırıyı lanetliyoruz" dedi.

VALİ GÜL'DEN HASTANEYE ZİYARET

İstanbul Valisi Davut Gül, Galip Usta ile Bilal Erdem'i hastanede ziyaret etti. Gül, "Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun" dedi.

ERBAŞ: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Saldırıda yaralanan Galip Usta ve Bilal Erdem'e geçmiş olsun dileklerini ileten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

FATİH CAMİSİ İMAMININ SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı, bıçakla yaralanan Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta'nın sağlık durumuna ilişkin, "Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan, müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Prof. Dr. Mayadağlı, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, Usta'nın hastanelerinde tedavisine başlandığını belirterek, yemek borusuna gelen herhangi bir darbenin olmadığını söyledi.

"BOYUN VE GÖĞÜS BÖLGESİNE DARBE ALMIŞ"

Hastanın soluk borusunun ciddi yaralanmaya maruz kaldığını vurgulan Mayadağlı, "Ancak hastanın sağlık durumu stabil. Çok hızlı bir şekilde hastaneye getirildi, zamanında etkin bir müdahale yapılmasaydı hastamızı kaybetme riskimiz çok fazlaydı. Yemek borusuna isabet etmemesi büyük bir avantaj. Bu ciddiyetteki bir saldırı çok ucuz şekilde atlatacağız diye düşünüyorum." diye konuştu.

Başhekim Mayadağlı, hastanın 3 bıçak darbesi aldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Boyun ve göğüs bölgesine darbe almış. Soluk borusundaki darbenin müdahalesi yapılıyor. Boyundan maalesef büyük darbe almış. Kanama ve yaralanmalar kontrolümüz altında. Hayati parametreler hastamızın lehine, hayati bir tehlikemiz yok. Bu yaralanmalardan müdahaleler sonucunda herhangi bir sıkıntı olmadan çıkacağımızı düşünüyoruz. Gereken her şey hastanemiz tarafından yapılıyor."

ÖZEL: SALDIRIYI KINIYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Fatih Camisi'nde imam hatip Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı kınadı.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 495
  • 7500. 3 ay önce Şikayet Et
    Provokatörü meçhul bir provoke olay.
    Cevapla
  • Haci 3 ay önce Şikayet Et
    Camilere bir standart getirin özellikle istanbuldakilere çünkü camiler isteyenin ( turist, gezgin, başibozuk tayfa dahil ) isteyenin istediğini pervasızca yapabileceği sirke donmuş durumda, camiler ibadethanedir buraları aslına uygun ve seviyeli istifadeye uygun sakilde düzenleyin
    Cevapla
  • Mehmet Aslan 3 ay önce Şikayet Et
    Bak bu kırmızı çizgimiz. Camilere saldırmaya cesaret edenlere büyük cezalar verilmeli. Aksi takdirde bu cufut cenahı sürekli yapmaya başlar, meşhur olmak için.
    Cevapla
  • cmk 3 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım şifalar versin değerli hocamıza ve kardeşimize.inananlar olarak her zaman tetikte olmalıyız..
    Cevapla
  • ZEKERİYA ÖZALP 3 ay önce Şikayet Et
    İmama uzanan eller kırılsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu
Karadeniz'de doğal gazdan sonra petrol heyecanı! İller açıklandı