Anayasa Mahkemesi'nden Ekşi Sözlük kararı: İfade özgürlüğüymüş!

Dini değerlere, şehitlerimize ve askerlerimize hakaretlerin bitmediği; yalan haberlerin yayıldığı Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirilmişti. Anayasa Mahkemesi, erişim engelinin "ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine" hükmetti.

GİRİŞ 11.01.2024 23:50 GÜNCELLEME 12.01.2024 09:49
Bu Habere 328 Yorum Yapılmış

Yalan haberler ve dini değerlere hakaret dolu paylaşımların yapıldığı Ekşi Sözlük'le ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Son olarak, şehit haberlerinin ardından yapılan paylaşımlar nedeniyle Ekşi Sözlük'e erişim engellenmişti. Anayasa Mahkemesi, tepki çeken ifadeleri "ifade özgürlüğü" olarak niteledi. 

Ekşi Sözlük'e bir engel daha: App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı!Ekşi Sözlük'e bir engel daha: App Store ve Google Play Store'dan kaldırıldı!

Ekşi Sözlük'e kötü haber: Mide bulandıran paylaşımlar sonrası gereken yapıldı!Ekşi Sözlük'e kötü haber: Mide bulandıran paylaşımlar sonrası gereken yapıldı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun kararının ardından, Ekşi Sözlük deprem zamanı getirilen erişim engelini Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. 

Süreç devam ederken, Ekşi Sözlük'ten açıklama geldi. Sosyal medyadan yapılan duyuruda, Anayasa Mahkemesi'nin erişim engelini kararının ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdiği belirtildi. 

AYM'nin kararından sonra, ilgili hakimlikten gelecek karar bekleniyor. Ekşi Sözlük'ün açıklaması şöyle: 

Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliğinin 22/02/2023 tarihli ve 2023/1532 d.iş sayılı kararıyla ‘eksisozluk.com’a erişimin engellenmesine karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştuk.

Bugün, Anayasa Mahkemesi'nin başvurumuzu değerlendirdiğini ve karar bağladığını öğrendik. Mahkeme, erişim engellenmesi kararının Anayasa’nın 26. Maddesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar verdi. İfade özgürlüğü ihlalinin sonuçlarını ortadan kaldırmak amacıyla, kararın bir örneğinin Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmesine ve yeniden yargılama yapılmasına karar verildi. Bu çerçevede eksisozluk.com’a yeniden erişim sağlanması için hakimliğin karar vermesini bekliyoruz.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ EKŞİ SÖZLÜK YAŞATIYORMUŞ!

Mücadelemizi hukuk ve adalete olan inancımızı kaybetmeksizin sürdürdük. Anayasa Mahkemesi'nin kararı inancımızı güçlendirdi. Bu zorlu süreçte yanımızda olan tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz.

Her zaman olduğu gibi ifade özgürlüğünü yaşatmak ve korumak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

DEPREMDEN SONRA ÇİRKİN İÇERİKLER PAYLAŞILMIŞTI

6 Şubat'taki çifte depremlerden sonra tüm Türkiye yasa boğulmuşken, Ekşi Sözlük'te çirkin paylaşımlar yapılmış, dezenformasyona imza atılmıştı. 

Sözlük yazarları, yardımlar için yetkililere teşekkür eden depremzedeleri hedef göstermişti. 

Ekşi Sözlük'te; askerlerin yardımları çaldığı, ölümleri istismar ettiği gibi çok sayıda çirkin ve asılsız iddia dile getirilmişti.

Mayıs ayında siteye erişim engeli getirildi. Site ise alan adını değiştirerek içeriklerine devam etti. 

Depremden önce ise eşcinselliğin ve çirkin ilişkilerin övüldüğü sitede; Allah'a, peygamberlere, Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan paylaşımlar infiale neden olmuştu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 328
  • Teko 3 ay önce Şikayet Et
    Bu anayasa mahkemesini anlamıyorum hangi ülkenin kime hizmet ediyor hep milli/dini değerlerin karşısında olanların lehine kararlar veriyor
    Cevapla
  • DATÇALI 3 ay önce Şikayet Et
    ANAYASA MAHKEMESİ İÇİMİZDEKİ HAİNLERİN ANAYASAL SAVUNUCUSU DURUMUNDADIR. Acilen bu mahkemenin kapatılması ve üyelerinin ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASI GEREKİR.
    Cevapla
  • seref yılmaz 3 ay önce Şikayet Et
    anayasa mahkemesinin asıl görevi nedir hiç anlamıyorum bana göre çok mahkeme olması davanın kararına uzanan bir müdaheledir o yüzden devlet bu tür olayların olmaması için yasalar net olmalı yorum katmak olmamalı eğer olursa hakim satın almak kolay olur
    Cevapla
  • Ümit 3 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesinşn kapanması lazım zaten mevcut mahkemeler neden var kararları uygulanmayacak ise
    Cevapla
  • Ümit 3 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesinşn kapanması lazım zaten mevcut mahkemeler neden var kararları uygulanmayacak ise
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi