Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel gözaltına alındı

Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, gözaltına alındı.

GİRİŞ 15.01.2024 02:12 GÜNCELLEME 15.01.2024 15:00
Bu Habere 401 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Antalyaspor, evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin 68. dakikada golünü atan İsrailli Jehezkel, yaptığı gol sevinci sebebiyle kadro dışı bırakıldı.

GOL SEVİNCİ TEPKİ ÇEKTİ

28 yaşındaki futbolcu attığı golden sonra el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi. Yazıda İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih olan 7 Ekim 2023 gününe dikkat çekmesi ve davut yıldızının bulunması, büyük tepki çekti. Futbolseverler, Jehezkel'in çocukların öldürüldüğü savaşta İsrail'e destek mesajı gönderdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

JEHEZKEL GÖZALTINDA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve Emniyete götürülen İsrailli futbolcunun, ifade işlemleri sürüyor.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Tunç, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 401
  • SAĞDUYU 3 ay önce Şikayet Et
    Bebek Katili israil hayranlarını HAMASA teslim edelim.
    Cevapla
  • NİNE 3 ay önce Şikayet Et
    Birinin kimin yanında olduğunu MİLLİ maç ortaya çıkarır. Türkiye-İsrail maçında kimi tuttuğu da!
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Bu hareketin benzerini filistine destek için her gangi bir futbolcu yapsa israil ne yapardı diye düşünüp israil in yapmadı muhtemel şeyleri bu futbolcuya yapmak gerekir
    Cevapla
  • Leylek 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede ne kadar yauıiti varsa postalayın.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    bunlarin canını alacan bebek katilleri alçak köpekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye manşetlerden inmiyor! Avrupalılar elendi, Türkler yapacak
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir