Sınır dışı kararı alınan Antalyasporlu Sagiv Jehezkel Türkiye'den ayrıldı

Antalyaspor'un, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle gözaltına alınan İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, hakkında alınan sınır dışı kararı sonrası Türkiye'den ayrıldı.

GİRİŞ 15.01.2024 18:13 GÜNCELLEME 15.01.2024 18:15
Bu Habere 505 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada attığı gol sonrası yaptığı İsrail propagandası nedeniyle tepki çeken Sagiv Jehezkel'in Emniyet'teki ifadesi ortaya çıktı. 

Akdeniz ekibinin kadro dışı kararı sonrasında gece saatlerinde Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan İsralli oyuncu, gözaltına alınmıştı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Sagiv Jehezkel şunları söyledi:

'100 GÜNLÜK SÜRECİN SON BULMASINI İSTİYORUM'

"Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı"

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Skandal gol sevincinin ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sagiv Jehezkel

ÖZEL UÇAK GETİRİLDİ

İsrail'e yakın haber kaynakları da olaya geniş yer ayırdı. Oyuncunun Türkiye'de gözaltına alınmasının ardından paylaşılan haberlerde Sagiv Jehezkel mesajının yanlış anlaşıldığı, bunu mahkemede beyan edeceği, yanlış anlaşılma için özür dileyeceği ve ardından sınır dışı edileceği duyuruldu. 

Jehezkel için ayrıca İsrail Devleti'nin de temasa geçtiği öğrenildi. Gözaltı kararının ardından Antalyaspor ile sözleşmesinin feshedilmesi beklenen oyuncu için İsrail'den gece yarısı özel uçak kalktığı ve oyuncu ile ailesini Antalya'dan almak için Türkiye'ye geldiği aktarıldı. 

TÜRKİYE'DEN AYRILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, saat 17.15 itibarıyla ülkemizden ayrılmıştır. Bir kez daha belirtmek isterim ki Türkiye her zaman tüm mazlumların ve Filistin halkının yanındadır.” açıklamasında bulundu.

"100 DAYS... 7.10..."

Jehezkel'in bileğinde "100 gün, 7.10 (Ekim)" yazısı, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ve üzerinden geçen 100 günü belirtiyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 505
  • //////2]]]]]]] 2 ay önce Şikayet Et
    :::::::::::::::: Yarattıklarımızdan, hakka sarılarak doğru yolu gösteren ve hak ile adaleti gerçekleştiren bir topluluk vardır.(onlar insanoğlu rabbinden takdir görmek için yaratılmıştır derler,,Allahın takdirini kazanmayı umarlar,,güzel ahlaktandır,lar) A'râf : 181
    Cevapla
  • ***8*** 3 ay önce Şikayet Et
    (Ey Muhammed!) De ki: "Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah'ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diriltir ve öldürür. O halde Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız." A'râf : 158
    Cevapla
  • ***6**** 3 ay önce Şikayet Et
    Onlar, yanlarındaki,(DEĞİŞMEMİŞ ) Tevrat'ta ve (DEĞİŞMEMİŞ)İncil'de yazılı buldukları Resûle, o ümmî peygambere(HZ.MUHAMMED S.A.V)E uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar.
    Cevapla
  • ***4**** 3 ay önce Şikayet Et
    Bu sırf senin bir imtihanındır. Onunla dilediğin kimseyi saptırırsın, dilediğini de doğruya iletirsin. Sen bizim velimizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı. Sen bağışlayanların en hayırlısısın" dedi. A'râf : 155
    Cevapla
  • ****2**** 3 ay önce Şikayet Et
    Mûsâ'nın öfkesi dinince (BUZAĞIYA TAPAN İSRAİLOĞULLARINA KIZIP,KARDEŞİ HARUNLA MÜNAKAŞA EDERKEN YERE attığı ÜZERİNDE HAK-DOĞRU SÖZ YAZAN )levhaları aldı. Onların yazısında Rableri için korku duyanlara bir hidayet ve bir rahmet vardı. A'râf : 154
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!