PKK'nın terör ağına beton desteği veren Lafarge'ın Suriye'deki tesisine SİHA operasyonu!

Türkiye sınırlarında terör örgütü PKK’ya altyapı desteği veren Fransız Lafarge firmasının Suriye’deki tesisleri bombalandı.

GİRİŞ 15.01.2024 14:02 GÜNCELLEME 15.01.2024 14:02
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait SİHA’lar, Ayn El-Arab’ın doğusunda bulunan Fransız Lafarge tesisini vurdu. Terör örgütü PKK’ya çimento, beton, alçı gibi imkanlar sağlayarak Türkiye sınırında terör mevzileri oluşturmasını sağlayan Lafarge’ın Suriye’deki tesisinin büyük ölçüde kullanılamaz hale getirildiği öğrenildi.

NOKTA ATIŞI

Türkiye sınırı ile M4 otoyolu arasındaki alanda faaliyet gösteren Lafarge’ın vurulan tesisinin görüntüleri ortaya çıktı. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları esnasında Türk SİHA’sının, söndürme ekiplerine hiçbir zarar vermeden itfaiyenin hemen yanındaki diğer tesisi bombalaması da kameralara yansıdı. Hava operasyonunun başarıyla icra edildiği anlar saniye saniye görüntülendi.

PKK’NIN TERÖR TÜNELLERİNİN YARDIMCISI LAFARGE

Suriye’de Fransız çimento şirketi Lafarge'ın yardımıyla PKK/YPG tarafından çok sayıda tünel inşa edilmişti. Son olarak Irak’ın kuzeyinde 9 şehit verdiğimiz terör saldırısında da askeri üsse sızma girişiminde bulunan teröristlerin bazı tünelleri kullanarak bölgeye intikal ettiği belirtilmişti.

PKK’nın, Fransa’nın desteğiyle kazılan tünellerin uzunluğu 650 kilometreyi bulduğu ifade edilmişti.

Fransız şirketi terör örgütü PKK için inşa etti... İşte terör tünelinden görüntülerFransız şirketi terör örgütü PKK için inşa etti... İşte terör tünelinden görüntüler

DEAŞ’A DA MALZEME SATTILAR

Fransız çimento fabrikası Lafarge, terör örgütü DEAŞ’a yardım etme suçunu kabul etmişti. ABD’de yürütülen bir davada Lafarge, toplamda 777 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.

DEAŞ’ın öldürdüğü kişilerin aileleri, Fransız Lafarge firmasına ayrıca dava açmıştı.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 161
  • Abdullah64 2 ay önce Şikayet Et
    Kendi betonlarına gömün gitsin şunları
    Cevapla
  • memett 3 ay önce Şikayet Et
    fabrikadaki büroları depoları değil esas imalat yapılan yeride vursanıza fabrika işlevini kaybetsin
    Cevapla
  • Fehmi 3 ay önce Şikayet Et
    Vuranın ellerine sağlık.
    Cevapla
  • ufuk 3 ay önce Şikayet Et
    çatırpat mı attı sihalar....
    Cevapla
  • İbraam 3 ay önce Şikayet Et
    Bunları yakaladınız gördügünüzyerde ilk fırsatta işçilerini bitirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz