Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya'nın müzeye çevrildiği iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden müzeye çevrildiği iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya'nın müzeye çevrildiği iddiasını yalanladı
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ayasofya'nın müzeye çevrildiği iddiasını yalanladı
GİRİŞ 15.01.2024 23:59 GÜNCELLEME 15.01.2024 23:59
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ibadet etmek için gelenlerle kültürel amaçla ziyaret gerçekleştirenlerin ayrılması ve girişlerde oluşan yoğunlukların önlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelindiği, düzenlemenin bugün itibarıyla hayata geçirildiği belirtildi.

CHP'den Ayasofya açıklamasıCHP'den Ayasofya açıklaması

"Düzenlemeler kapsamında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin müzeye dönüştürülmesi söz konusu değildir. Camiyi ibadet amacıyla ziyaret edenlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Sadece kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turistlerden ücret alınacaktır." ifadelerine yer verilen açıklamada, turist olarak giriş yapanların gezi güzergahı boyunca koruyucu önlemler alındığı vurgulandı.

Açıklamada, QR kod uygulamasıyla hayata geçirilen kulaklıklı sistemle ziyaretçilerin cep telefonlarınınki veya sağlanacak tek kullanımlık kulaklıklarla ibadet edenleri rahatsız etmeden, sessiz bir ortamda 23 dilde bilgi alabileceği de kaydedildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • gediğine koyar 3 ay önce Şikayet Et
    müslünsan senin evin ücretsiz. değilsen parasını ver, hatta üzerini arasalar daha iyi. rehberler ise tebliğcilerden olsa güzel olacak.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki kafir sevicileri konulan turistik 25 euro gezi ücreti acıtmıştır.
    Cevapla
  • Erdem 3 ay önce Şikayet Et
    Orayi müze ye cevirsinler, ailem ve ben dahil, bir Allah in kulunu , akp ye oy verdirtmem. Onun dışında, gerçekten de, tarihi yapıyi hunharca kullammak, yazik etmektir. Bir duzenleme gerekiyordu. Bakalim ne ettiler, göreceğiz, oylarimizin, takipcisiyiz.
    Cevapla
  • Molla Kasım 3 ay önce Şikayet Et
    Cami ye giren turist den para almak nedir. Onun yerine gelsin Turistler , onlara İslamı anlatın, İslam a girmelerine yardımcı olun. Alacağınız üç beş kuruştan daha hayırlıdır. Bu yapılan uygulama, daha önce müze olarak kullanan düşünceyi haklı çıkarıyor. Bu kadar mı devlet borca düştü, bu paraya ihtiyacı oldu.
    Cevapla
  • Turco 3 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan'a siyasi olarak bir fayda sağlamadı. Açmasa da olurmuş. Bizim milletin umurunda değilmiş. Bakmayın sadece küçük bir yüzde sevindi. Tüm Türkiye'nin %5'i. Belki kendi de pişmandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı