Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk Astronotu Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Florida eyaletinde 18 Ocak 2024 Perşembe saat 01:11’de gerçekleştirilecek fırlatma törenine katılmak üzere gittiği Amerika'da Türkiye’nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı’nın ailesiyle bir araya geldi.

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk Astronotu Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldi
Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk Astronotu Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldi
GİRİŞ 17.01.2024 19:32 GÜNCELLEME 17.01.2024 19:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alper Gezeravcı ile yaptığı görüşmeye değinen Bakan Kacır, “Bütün Türkiye nefesini tutacak, artık son 24 saatin içindeyiz. Hayırlısıyla, sağlıkla, başarıyla bu görevi de tamamlayacak.” dedi.

ÇOCUKLUK HAYALİ

Kacır’ın, Alper Gezeravcı’nın çocukluğunda böyle bir hayalinin olup olmadığını sorması üzerine, anne Sıddıka Gezeravcı, “Anneannesine uçağı gördüğünde ben bu uçağın şoförü olacağım demiş. Hep diyordu, ben büyüyünce pilot olacağım.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Gezeravcı’nın uzay misyonu serüveninin ele alındığı videoya değinen Kacır, “O videoda; uçaklarla ilgili hep hayaller kurardım ama uzayla ilgili hayal kurmaya gelince sıra, Alper bu alan başka milletlerin alanı, bizim milletimiz bu alanda yok diyerek kendimi sınırlandırırdım, diyordu” şeklinde konuştu.

TÜRK GENÇLERİ İÇİN YENİ BİR DÖNEME GEÇİYORUZ

Bakan Kacır, “Ama şimdi bir perdeyi açıyoruz. Türk gençleri, Türk çocukları için yeni bir evreye, yeni bir döneme geçiyoruz. Türkiye’ye de yakışır. Türkiye güçlü ve kuvvetli bir ülke, iddia sahibi bir ülke. Böyle bir ülkenin evlatlarının bütün dünyada, bilimde, teknolojide iddialı olması lazım. Onun için de inşallah bu misyon yeni bir kapı aralayacak, yeni bir dönem başlatacak. Alper Gezeravcı gibi vatansever, cesur, irade sahibi, kararlı birisinin de bu misyonu icra etmesi bizim için ayrıca iftihar vesilesi. Duruşuyla, karakteriyle en doğru isim olduğunu her seferinde bize bir daha gösteriyor. Rabbim, hayırlısıyla gidip döndükten sonra da artık bir evlilik de nasip etsin.” dedi.

Ali Baba Gezeravcı, astronot aşamasının kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEKNOFEST’teki açıklamasıyla bu sürprize tanıklık ettiklerini ifade etti.

TÜRK GENÇLERİNİN İNANCINI PERÇİNLİYOR

Bakan Kacır, Ankara Kızılay ve İstanbul Taksim Meydanında kurulan planetaryumlardan da fırlatma törenin takip edileceğini belirtti. Yolculuğun 36 saat 4 dakikalık bir zaman olarak öngörüldüğünü anlatan Kacır, “Türkiye’nin böyle büyük adımlar atması Türk gençlerinin ülkelerine olan inancını perçinliyor. Kendi devletlerinin dünya ile yarışan işler yapması bizim gençlerimize öz güven kazandırıyor.” diye konuştu.

13 BİLİMSEL DENEY

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirilecek 13 bilimsel deney hakkında Alper Gezeravcı’nın kendisine bilgi verdiğini kaydeden Bakan Kacır, “Sayın Cumhurbaşkanımız bilimde, teknolojide ne zaman bir proje arz etsek hep himaye ediyor, arkasında duruyor, cesaret veriyor. Bu sayede de güçlükleri atlatıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN KABİLİYETLERİ GİDEREK ARTIYOR

Türkiye’nin roket teknolojilerinde çok mesafe kat ettiğini anlatan Kacır, “Şimdi artık menziller çok uzadı. Türkiye’nin kabiliyetleri giderek artıyor. Hem savunma sanayi hem de sivil uzay çalışmaları anlamında bu çalışmalar çok kıymetli olacak. Önümüzdeki dönemde çok daha öteye da uzanacak.” dedi.

BÜTÜN OKULLARDA ASTRONOTUMUZUN VİDEOLARI İZLETİLDİ

14 gün boyunca Alper Gezeravcı’nın yapacağı çalışmaların takip edileceğini belirten Kacır, “Bugün bütün okullarda videoları izletildi, Milli Eğitim Bakanlığımız bu haftayı etkinlik haftası ilan etmiş. Milli Eğitim Bakanımız ile konuştum, hazır etkinlik haftası bizim de astronotumuzu gönderdiğimiz hafta, biz videoları ve bilgi metinlerini gönderelim, uygun görürseniz okullarda izletelim dedim. Türkiye’nin bütün okullarına videoları gönderildi. Milyonlarca öğrenci bütün okullarda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı tanımış oldu. Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu ile ilgili bilgi sahibi oldu. Tabi oradayken de okullara bağlantılar yapacak, öğrenciler sorular soracak, bilgi alacaklar Alper Gezeravcı’dan” şeklinde konuştu.

MURAT GEZERAVCI: “BAŞARILARI BİZİ HER ZAMAN GURURLANDIRDI”

Görüşmede, Alper Gezeravcı’nın kardeşi Murat Gezeravcı, yengesi Hilal Gezeravcı ve yeğeni Karan Gezeravcı da bulundu. Kardeş Murat Gezeravcı, “Onun başarıları bizleri her zaman gururlandırıyordu. Bizler her zaman kendisiyle gurur duyduk, onun yanında bulunmaya çalıştık. Bütün çocuklarımıza, gençlerimize de örnek olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • sade 3 ay önce Şikayet Et
    Bakan uzaya mı gitmiş ziyarete;-)))
    Cevapla
  • münzevi 3 ay önce Şikayet Et
    sen git yat, sana göre değil bu işler
    Cevapla
  • YUSUF YILDIZ 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin. Kahraman Türk Milletimin başaramayacağı hiç bir iş yoktur Evvellalah.
    Cevapla
  • Dost 3 ay önce Şikayet Et
    80 sene türkiyede yasakti muhafazar ailenin bir yere gelmesi onun icin bir civi dahi cakmadan ayak ayak üzerine atip üsdadim deyip lafazanlik yaptilar simdide tam cirkeflesip saldirgan ve iftiraci oldular tertemiz aile. dindar ailelerin cocuklari okuyor üretiyor digerleri saygidan dinden gelenek ve kültürden uzaklasdikca saldirgan ve kompleksli oluyorlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Niye içeride ayakkabı?
    Cevapla
  • dayı 3 ay önce Şikayet Et
    orası america
    Cevapla
  • Reşit 3 ay önce Şikayet Et
    Ayrıca gözünün üstünde kaşı var fark etmediniz herhalde
    Cevapla
  • Yolcu 3 ay önce Şikayet Et
    Otel odası olduğundan
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    İlk astronotumuzun ailesi de muhafazakar. Hani bilime engeldi. Hani 1400 sene öncesiysi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı