Bolu Dağı Tüneli ile ilgili yeni gelişme! Avusturya'dan özel ekip gelecek

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti, heyelan riskine karşı yaz aylarında 60 metre uzatılacak. Yapılan açıklamada, tünel çıkışında sıklıkla meydana gelen heyelan alanıyla ilgili Avusturya'dan uzman ekibin geleceği bildirildi.

GİRİŞ 17.01.2024 22:06 GÜNCELLEME 18.01.2024 10:34
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara istikameti 25 Eylül'de ulaşıma kapatılarak 42 günlük çalışmanın ardından heyelan riski nedeniyle 90 metre uzatıldı. Bolu Valiliğince düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı’nda heyelan riskine karşı Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti tünel tüpünün yaz aylarında 60 metre uzatılacağını açıklandı.

"TEMMUZ-AĞUSTOS AYLARINDA ÇALIŞMA YAPILACAK"

İl Koordinasyon Toplantısı’nda konuşan Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Mehmet Fidan, yaz aylarında İstanbul istikametinde çalışma yapılacağını ifade ederek, "İstanbul istikametini 60 metre civarında uzatacağız. Bu sene planlanıyor. Bayramları düşünüyoruz. Mevsimi düşünüyoruz, trafiğin az olduğu dönemleri düşünüyoruz. Kurban Bayramı'nın da haziran ayında olduğunu düşünürsek okulların da tatil olduğunu. Temmuz-ağustos aylarında çalışma yapılacak" sözlerini kaydetti.

"AVUSTURYA'DAN ÖZEL EKİP GELECEK"

Avusturya’dan özel ekip geleceğini ifade eden Müdür Fidan, "Avusturya'dan özel ekip gelecek. Heyelan bölgesiyle ilgili ayrı bir proje çalışıyoruz. Avusturya'dan bu konularla ilgili uzman ekip gelecek. Hatta 29 Ocak'ta gelecek. Gelip, oraya has, o heyelana has özel bir çözüm, heyelanı yukarıda tutma, yukarıda engelleme amaçlı çözüme yönelik bir çalışmamız devam ediyor. Tüneli de oraya kadar, heyelanlara kadar uzatma konusu da aklımızda. 60 metrelik uzatma sadece tünelin hemen üst kısmından gelen malzemeyi tutacak" ifadelerini kulandı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Somer 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim mühendisler masabasi mühendisi sahaya inecek mühendis nerde eger varsada niye disardan getiriyorlar birde insaat ve insaata dayali sektorle övünürüz
    Cevapla
  • Adana 3 ay önce Şikayet Et
    100 metre köprü yapın benden fikir
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    bu ekip gelmişken zonguldak trabzon rize ye de uğrasa fena olmaz malum ülkede yok kalmadı böyle ekipler
    Cevapla
  • nevzat 3 ay önce Şikayet Et
    yerli mühendislerimiz çalışıp kafa yorsunlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitimin sonucunda uzaktan ekip gelmesi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız