Haber7 gündeme getirmişti... Büyükçekmece’deki rüşvet operasyonun izi bu haberde

İmamoğlu'nun sağ kolu Erkan Çakır, Haber7’ye yaptığı özel açıklamalarda Büyükçekmece Belediyesi’ndeki rüşvet çarkını ifşa etmişti. Bugün sabah saatlerinde Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyon düzenlendi.

GİRİŞ 18.01.2024 17:00 GÜNCELLEME 18.01.2024 17:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP’deki usulsüz işlemlere mercek tuttuğumuz 14 Ocak’taki haberimizin yankıları sürüyor. Parti içi kavgaların yanı sıra belediyelerdeki yolsuzlukların irdelendiği röportajımız, CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından yeniden gündeme geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen eski Muş Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır, Haber7’ye yaptığı özel açıklamalarda Büyükçekmece Belediyesi’ndeki usulsüz işlemlere vurgu yapmıştı.

Büyükçekmece Belediyesi’ndeki rüşvet çarkını dile getiren CHP’li Çakır, ödenek almak için sıraya giren müteahhitlere ‘sıralamada öne geçmek teklifi sunarak’ paranın yüzde yirmisini istediklerine dair iddialarda bulunmuştu.

 

CHP’li Erkan Çakır Haber7 yayınında Büyükçekmece Belediyesi’ne ilişkin şu ifadelere yer vermişti;

“Büyükçekmece Belediyesi’nde olanların haddi var hesabı yok. Mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Ömer Kazancı değeri 2 milyon dolar olan bir villada nasıl oturabiliyor, memur maaşıyla mümkün mü? Dosya yapıp para almak isteyen müteahhitler bunların eline düşüyor ve daha sonra içerden ödeneğini almak isteyenler için yüzde yirmisini bize vereceksin sonra biz sana ödeme yapacağız diyorlar. 5 yıldır Büyükçekmece sahilinde inşaatı süren ve 2022 yılının sonunda tamamlanan marinaya ‘Kıyı Marina’ adı verilerek buradaki mekanları birinci dereceden akrabalarından başlayarak eşine dostuna peşkeş çektiler. Bunu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’dür. Hasan Akgün, kızına Kaşıbeyaz Restoranı, kardeşine marina içinde Opet istasyonu ve gayriresmi olarak yönetiminin ortaklığını vermiştir. Bunların yanında denizin ortasında yer alan Büyükçekmece’nin en değerli restoranı Albatros restoranını oğlu Emre Akgün’e vermiştir. Bir de yaz boyu restoranın yanında duran milyonluk yat var. Sizin yayınınızda söylüyorum, bunlar araştırılsın.”

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NE OPERASYON!

Bugün sabah saatlerinde gerçekleşen operasyonda, Başkan Yardımcısı ile İmar ve Şehircilik Müdürü dahil 22 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, belediyedeki imarla ilgili konularda rüşvet iddiaları üzerine "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ekiplerin çalışması kapsamda, bir inşaat firmasınca, ilçede nisan ayında oturumun başlaması planlanan yaklaşık 8 milyar lira değerindeki toplam 140 lüks villanın, temellerinin kazılmadan yapıldığı tespit edildi.

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 22 gözaltıCHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 22 gözaltı

Zorunlu olan fore kazıkları çakılmayan, sismik kontrolleri gerçekleşmeyen ve yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadığı anlaşılan villalarla ilgili sahte rapor düzenlediği tespit edilirken, üniversite öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyeti raporu ile 2 ayrı keşif raporuna göre de belediye görevlilerinin maddi menfaat karşılığı usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiği belirlendi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirleyen ekipler eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında Büyükçekmece Belediyesinde imardan sorumlu Başkan Yardımcısı N.S. ve İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç'nin de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız silah, 20 bin lira ile 8 tam, 2 yarım ve 43 çeyrek altın ele geçirildi.

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    vay bee olaya bak ama gündem oluyor mu olmuyor sağ cenah maalesef sosyal medyada çok etkisiz yorum bile yokk
    Cevapla
  • Avni 3 ay önce Şikayet Et
    En iyi savunma susmaktır onu oynuyorlar.
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Çekmece dediysek hırsızlık olmaz. Eden bulur. Allah'ın cc dünyasında Allah'ın cc dediği olur. Devlet Millet parasını çalanlar Allah'a cc hesabını nasıl verecek. Bu dünyada mahkemeyi aldatanların vay haline. Allah'ın cc huzurunda eller konuşacak ayaklar şahitlik edecek ömründe yazdığı kitap eline verilecek.
    Cevapla
  • KILIC 3 ay önce Şikayet Et
    Bölgeyi çok iyi bilirim. Hasan Akgün ve saz arkadaşları Eskice köyünde köylünün yaptığı barakayı, adeta bir orduyla gelip kameralar eşliğinde yıkarken, barajı koruyacağız, tarım alanına ev yaptırmayacağız derken, yolun karşısında hektarlarca tarım alanı mantar gibi villalarla doldu. Nedense kameralar o tarafa dönüp de bunlar ne demedi.
    Cevapla
  • medo 3 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim bu ülkede CHP lilerin, veya aynı zihniyettekilerin dokunulmaz lığımı var. Yani bunlar her türlü yolsuzluğu yapacak, hortumlamayı yapacak, milletin yüz milyarlarca lirasını çarçur edecek, eşine dostuna partisine rant aktaracak, kimse sen ne yapıyorsun diye sormayacak mı. Eğer böyle iddialar Ak partide MHP de olsa şimdi bunlar pireyi deve yapıp ortalı bir birine katmışlardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!