CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet operasyonu: 22 gözaltı

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda Başkan Yardımcısı ile İmar ve Şehircilik Müdürü dahil 22 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 18.01.2024 09:53 GÜNCELLEME 18.01.2024 11:17
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, belediyedeki imarla ilgili konularda rüşvet iddiaları üzerine "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ekiplerin çalışması kapsamda, bir inşaat firmasınca, ilçede nisan ayında oturumun başlaması planlanan yaklaşık 8 milyar lira değerindeki toplam 140 lüks villanın, temellerinin kazılmadan yapıldığını tespit edildi.

Zorunlu olan fore kazıkları çakılmayan, sismik kontrolleri gerçekleşmeyen ve yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadığı anlaşılan villalarla ilgili sahte rapor düzenlediği tespit edilirken, üniversite öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyeti raporu ile 2 ayrı keşif raporuna göre de belediye görevlilerinin maddi menfaat karşılığı usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiği belirlendi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirleyen ekipler eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında Büyükçekmece Belediyesinde imardan sorumlu Başkan Yardımcısı N.S. ve İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç'nin de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız silah, 20 bin lira ile 8 tam, 2 yarım ve 43 çeyrek altın ele geçirildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Bağımsız 3 ay önce Şikayet Et
    Normal birşey çünkü seçim var oy almaları lazım birilerini karşılamaları gerekli birilerine iftira atılması lazım şuanda tam zamanı talimatı uyguluyorlar ücretsiz olan poşetleri millette para ile millete satan Kara Murat a oy lazım oyun açık ve net anlayanlara
    Cevapla
  • Orhan 3 ay önce Şikayet Et
    Büyükçekmece’de hırsızlık diz boyu Başkan adınabirseyyok hepsini yardımcılar yapıyor şebeke halinde calişiyor hırsızlık diz boyu
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Geç de olsa bunada şükür Rabbim yolunu hep açık etsin inşallah bu bir imtihan depremden önce bu tür çalışma ortamı ve personel desteği polisimizinde yardımıyla denetim yapılsaydı bu kadar yıkım olur muydu,giden çanlar geri gelirmi bakın hâlâ ders almamışlar yazıklar olsun artık YETER HAYDAR ÇELİK TEŞEKKÜR EDERİM EDERİM ❤
    Cevapla
  • Xançkun 3 ay önce Şikayet Et
    Keşke parti ismine odaklanmadan bütün belediyeler şeffaf bir şekilde incelense.
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Hırsız alçaklar Belediyeciliği iyi öğrenmişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş