Gana'da görev yapan polis memuru Fatma Akın Akıllı şehit oldu

Gana'da görev yaparken sıtmaya yakalanan polis memuru Fatma Akın Akıllı (34), tedavi gördüğü Ankara'da yaşamını yitirdi. Akıllı'nın cenazesi, memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi.

GİRİŞ 20.01.2024 18:11 GÜNCELLEME 21.01.2024 10:22
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak ilk olarak Fransa'nın Lyon kentine gönderilen Fatma Akın Akıllı, daha sonra geçici görevlendirmeyle Gana'ya gönderildi.

GANA'DA GÖREV ESNASINDA SITMAYA YAKALANAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Akıllı, Gana'da görev yaparken sıtmaya yakalandı. Durumu kötüleşen Akıllı, uçakla Ankara'ya getirildi. Ankara Şehir Hastanesi'nde 19 gündür tedavi gören Akıllı, dün hayatını kaybetti.

ŞEHİDİN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Polis memuru Akıllı'nın, bugün memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki cenazesine Karabük Valisi Mustafa Yavuz, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Interpol Başkanı Ahmed Başer Al-Raisi, Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Gökhan Demirtola, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Asım Bulat, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Faruk Aydın ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Fatma Akın Akıllı, Safranbolu Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Tokatlı Aile Mezarlığı'na defnedildi. Bu arada Akıllı'nın şehit statüsüne girip girmediğinin tespiti için de çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • konuk 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Birisi 3 ay önce Şikayet Et
    Keşke Türkiye'ye getirilmeseydi, orada tedavi edilseydi iyileşirdi. Türkiye'de doktorlar kaç tane sıtma tedavisi yaptı ki, Yutuber Anıl ÜNLÜ ''Gezmek en kolay'' ve başka bir Türk yutuberi Afrikada sıtmaya yakalandı ve orada yapılan tedavide iyileştiler, oradaki doktorlar devamlı sıtma tedavisi yaptıkları için nasıl müdahale edildiğini biliyorlar, yazık oldu meslektaşıma, Allah rahmet eyl
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    aşıya karşı çıkmıştır
    Cevapla
  • Velhasıl 3 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Bildiğim kadarıyla bu ülkelere seyahatlerde sıtma aşısı öneriliyor. Takdir-i İlahi.
    Cevapla
  • Erkan 3 ay önce Şikayet Et
    Doktorlugu bırakalımda rahmet dileyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"